Bilo je nekoč v Frankfurtu

Datum:

Začelo se je s preprostim tvitom v nemščini. Neznani Twitter uporabnik je 8. novembra 2020 zapisal, da so strežniki v Frankfurtu na katerih naj bi bili dokazi o volilni prevari bili zaseženi. S 410:128 elektorskimi glasovi naj bi bil resničen zmagovalec volitev ameriški predsednik Donald Trump. Prvič je prišlo do omembe “španskega” podjetja v bankrotu Scytl.

14. novembra je ameriški kongresnik Louie Gohmert v pogovoru za Newsmax potrdil, da naj bi pripadniki ameriške vojske izvedli racijo na poslopje v Frankfurtu. Ponovno je prišlo do omembe Scytl, a so v podjetju zanikali, da bi imeli strežnike v Frankfurtu, tam so imeli zgolj strežnike vezane na “določen projekt za Evropski parlament 2019.” In častna rokovnjaška, ti strežniki so že nehali delovati, so razlagali pri Scytl.

Preberite še: “Vladavina prava”

Osrednji mediji so želeli na vsak način celotno stvar prikazati kot vročično blodnjo Trumpovih privržencev, a so konstantno prihajale nove informacije. Z vsakim drobcem novih podatkov, ki so se med seboj dopolnjevali in potrjevali, je zgodba pridobivala na verodostojnosti. 

Ustanovitelj Wikileaks Julian Assange (vir: twitter)

Da bi razumeli dogajanje, se moramo vrniti nekoliko nazaj. Wikileaks je marca 2017 objavil dokumente CIA, ki kažejo, da so imeli ameriški vohuni v prostorih ameriškega konzulata v Frankfurtu svoj center za hekiranje na področju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Ena glavnih nalog naj bi bilo ravno manipulacija z volitvami. Süddeutsche Zeitung je nato marca, 2017, nadaljeval začeto in razkril, da so “Američani razvili gosto omrežje oporišč in navideznih družb znotraj 40-kilometerskega radija v Frankfurtu.” Eno od takih podjetij naj bi bil tudi Scytl.

“Res ne razumem zakaj je Gina Haspel še vedno pri CIA. Morali bi jo nemudoma odpustiti,” je v intervjuju 15. novembra za Fox News na temo razsežnosti volilne prevare na predsedniških volitvah 2020 svoje mnenje o direktorici CIA povedala pravnica Sydney Powell, ki je v preteklosti zagovarjala po krivem preganjanega generala Michaela Flynna – še enega naravnega sovražnika CIA. 21. novembra je racijo na prostore CIA v Frankfurtu na podlagi trditev svojih virov potrdil tudi nagrajevani novinar Adam Housley.

25. novembra je Powellova na sodišče vložila pritožbo glede volilne prevare na volitvah v Georgiji in Michiganu. V obeh pritožbah je kot enega od predstavljenih dokazov navedla overjeno pisno izjavo strokovnjaka za kiber varnost dr. Navida Keshavarz-Nie. Ta je potrdil, da je Obveščevalna skupnost ZDA (USIC) razvila orodja za tako imenovane “MITM” (“man-in-the-middle”) napade, s katerimi lahko brez vednosti tarč, ki komunicirajo med seboj, spreminjajo prestrežena poslana sporočila. Metodo naj bi ameriški obveščevalci s pridom uporabljali pri tujih volilnih sistemih, vključno z Dominion Voting System (DVS), brez da bi za seboj pustili elektronski prstni odtis.

Direktorica CIA Gina Haspel (foto: EPA)

Keshavarz-Nia je na podlagi poročil o komunikaciji omrežij ugotovil, da so podatke DVS prenašali na IP naslove registrirane na Scytl v Barceloni. Leta 2020 so SOE Software podatkovno bazo preselili v Frankfurt, kjer naj bi se po prepričanju Keshavarz-Nije zgodila volilna prevara.

Na zaslišanju pred senatno komisijo v Pensilvaniji 25. novembra je upokojeni polkovnik Phil Waldron potrdil da so strokovnjaki bili priča, kako so naprave DVS na dan volitev komunicirale s Frankfurtom, čeprav sistem sploh ne bi smel biti povezan z internetom.

28. novembra je upokojeni generalpodpolkovnik Thomas McInerney v intervjuju za WVW-TV skupaj z generalom Flynnom razkril, da so pripadniki posebnih enot zasegli farmo strežnikov v Frankfurtu. V akciji naj bi umrlo pet pripadnikov vojske in en agent CIA.

Upokojeni general Michael Flynn (foto: EPA)

In na koncu, 3. decembra na zaslišanju pred senatom v Georgiji je Waldron razkril, da so bili volilni podatkovni paketi prenešeni na strežnike v Frankfurtu, ki so “padli” 9. novembra. Na dan ko naj bi prišlo do racije. Medtem je forenzična analiza naprave DVS iz okrožja Ware, ki jo je Trumpovi kampanji priskrbel Garland Favorito potrdila sum, da so bili glasovi za Trumpa prištevani Bidnu. Razvozlani algoritem je pokazal, da so naprave Trumpu štele samo 87 odstotkov vsakega glasu, medtem ko je bilo Bidnu prištetih 113 odstotkov glasu.

Če so ukradene volitve v ZDA, kar se tiče osrednjih medijev glavna tema, o kateri se ne govori, pa je že sama možnost, kaj bi lahko to pomenilo, tabu. Vseeno je treba jasno povedati: Trump je zmagal.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...