Facebook nadaljuje svoj pohod proti svobodi govora v Evropi

Datum:

V družbi »ničelne tolerance« do vsakršnega nasilja bi bilo razumljivo, da Facebook cenzurira sovražni govor ali razpihovanje kakršnekoli nestrpnosti. Problem pa nastane, ko centri moči in vpliva, med katere sodi tudi Facebook, dopuščajo skrajnim levičarjem in homoseksualnemu lobiju razširjanje družbi škodljivih idej, ovirajo pa delovanje Pro-Life organizacij.

Nedavno smo poročali o Facebookovem cenzuriranju otrokom in družinam naklonjenih objav zagovornikov pravic nerojenih otrok, med katerimi je tudi pobudnica duhovne posvojitve nerojenih otrok, Norma Korošec. O lažnih prijavah in Facebookovem ideološkem blokiranju družinskih organizacij zaradi “sovražnega govora” pa te dni poročajo tudi iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

Postaja Facebook spletna ideološka policija?
Facebook je po poročanju hrvaških družinskih organizacij pred nekaj dnevi grobo zlorabil njihovo svobodo govora in jim preprečil spletno peticijo, s katero so se zavzeli za dodatno državno financiranje zdravljenja težje bolnih otrok in nasprotovali plačevanju operativnih sprememb spola transseksualnim osebam iz proračuna.

S peticijo in objavo na Facebooku so družinske organizacije opozorile na stanje hrvaškega ministrstva za zdravje, ki se utaplja v dolgovih, na pomanjkanje denarja za zdravljenje bolnih otrok, pa tudi na problem več kot 109 tisoč ljudi, ki čakajo na prvi pregled več kot 4 mesece. Družinske organizacije opozarjajo, da so to problemi, ki si zaslužijo financiranje iz denarja davkoplačevalcev, za razliko od državnega financiranja operacij za spremembo spola.

Družinske organizacije opozarjajo, da mora biti denar, ki ga ljudje vplačujejo v obliki zdravstvenih prispevkov, porabljen za zdravljenje bolnih otrok, starejših in invalidov ter za razvoj paliativne oskrbe na Hrvaškem, nasprotujejo pa poskusom homoseksualnega lobija, da bi izsilili denar iz proračuna za operacije, namenjene spremembi spola.

Državnega denarja za bolne otroke ni, za spremembo spola pa se najde
Družinske organizacije opozarjajo na pomanjkanje sredstev za zdravljenje otrok in odraslih, ki trpijo zaradi spinalne mišične atrofije (SMA). Na Hrvaškem ima SMA trenutno okoli 50 ljudi, med katerimi je kar 39 otrok. Pred letom dni so se nekateri starši odločili za tožbe, kajti tovrstne operacije so zelo drage in jih starši sami ne morejo plačati. Ministrstvo za zdravje pa je od vseh prejetih zahtev za zdravljenje odobrilo le operaciji dveh dojenčkov, mlajših od 6 mesecev.

V ta namen so družinske organizacije 30. novembra na Markovem trgu pred vlado organizirale protestni shod in zahtevale vzpostavitev sklada za draga zdravila in pokritje zdravstvenih posegov  bolnikom z mišično atrofijo.

Medtem ko se družinske organizacije doslej precej neuspešno borijo za večjo podporo države pri skrbi za bolne otroke, pa Željko Plazonić, državni sekretar na ministrstvu za zdravje, razlaga, da ne vidi razloga, zakaj zdravstvena blagajna ne bi financirala operacije za spreminjanje spola transspolnih oseb! Kot razlog je navedel, da je takšnih oseb le okrog 50 in se strošek operacij spremembe spola v zdravstveni blagajni ne bi poznal. Državni sekretar na ministrstvu za zdravje pa je pozabil, da hrvaška zdravstvena zavarovalnica pred kakšnim letom sedmim na smrt bolnim otrokom ni odobrila dodatnih sredstev za nakup novega zdravila, ki bi povečalo možnost njihovega preživetja. Denarja za zdravila, ki povečujejo verjetnost preživetja otrok, ni. To staršem predstavlja velik problem. Denar, s katerim bi si ljudje spreminjali spol, pa očitno ni problem.

Operacija spremembe spola 20 tisoč evrov, za bolne otroke denarja ni!
Stroški operacije za spremembo spola so med 10.000 in 20.000 evri. Če se zahteva homoseksualnega lobija na Hrvaškem uresniči, bo 100.000 davčnih zavezancev prisiljenih prispevati denar za operacije spremembe spola, namesto financiranja terapij in zdravljenja malignih in hudih kroničnih bolezni pri otrocih in odraslih ter reševanja človeških življenj.

Facebook s svojim oviranjem družinskih organizacij podpira pro-homoseksualno politiko, ki se ne ozira na umiranje in stiske otrok zaradi pomanjkanja ustreznega zdravljenja, promovira le skrajno sebične odločitve, ki izvirajo iz napake človeškega razuma.

Franci Donko

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...