Bitcoin še naprej tone, medtem ko Kitajska in Južna Koreja razmišljata o omejevanju industrije

Datum:

Najbolj dragocena kriptovaluta bitcoin že četrti dan zapored pada in je dosegla 30 odstotkov manj, kot je bila rekordna vrednost na dan 17. decembra, ko je bila vrednost 20 tisoč ameriških dolarjev za enoto. 

                   

Vrednost bitcoina je bila v sredo 14.400 ameriških dolarjev, kar je pet odstotkov manj od zadnjič. Videti je mogoče, da izgublja prevlado na trgu kriptovalut, bitcoini predstavljajo le še 34 odstotkov vsega digitalnega denarja. Za lažjo primerjavo: na isti dan lani so bitcoini predstavljali 85 odstotkov vsega digitalnega denarja na trgu.

Foto: iStock

Skupna tržna vrednost bitcoinov je bila v sredo 242 milijard ameriških dolarjev, kar je manj kot 7. januarja, ko je bila vrednost 294 milijard ameriških dolarjev, navajajo podatki Coinmarketcapa. Zdi se, da se vlagatelji umikajo iz bitcoina zaradi govoric, da so se regulatorji tako na Kitajskem kot tudi v Južni Koreji znašli na pragu upadanja industrije. Ker imata državi prevladujoči delež v svetovni trgovini s kriptovalutami, bi to lahko imelo velik vpliv na cene. Regulatorji na Kitajskem načrtujejo, da bodo omejili “rudarjenje na računalnikih” v državi, saj je Peking zaskrbljen zaradi pretirane porabe električne energije, finančnega tveganja in odtekanja kapitala, poroča Financial Times.

Kriptovaluta ethereum je v porastu
Bitcoin pa ni edina valuta, katere vrednost se je zniževala, to sta tudi kriptovaluti ripple in cardano, katerih vrednosti sta se znižali za 25 in 19 odstotkov. V nasprotju s tem pa je vrednost druge največje kriptovalute, ethereum, od novega leta narasla za 84 odstotkov.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Blokiranje zbiranja podpisov, v boj proti zdravnikom celo s tujo PR službo?

Od začetka zbiranja podpisov za spremembo kazenskega zakonika, ki...

Evrovolitve kot “horuk v stare čase”?

Kdor je pozorno spremljal dogajanje pred zadnjimi volitvami v...