BMW bo v Madžarsko vložil milijardo evrov za gradnjo nove tovarne, ki bo zaposlila tisoč ljudi

Datum:

Nemški izdelovalec avtomobilov BMW je v torek naznanil, da namerava širiti svojo proizvodnjo v Evropi z novo tovarno, ki jo bodo zgradili na Madžarskem. S tem se niso uresničile napovedi z Madžarske pregnanega špekulanta Georga Sorosa, da bo to državo gospodarsko izoliral pred tujimi investicijami.

Nemški avtomobilski gigant bo novo tovarno, ki bo odprla tisoč novih delovnih mest, po poročanju RTT News odprl v madžarskem mestu Debrecen. Investicija v gradnjo nove tovarne naj bi stala milijardo evrov, tovarna pa naj bi imela proizvodno kapaciteto 150 tisoč enot na leto.

Pri BMW so povedali, da so Debrecen izbrali zaradi dobre infrastrukture, primernih logističnih povezav in bližine do že uveljavljenih dobaviteljskih omrežij. Ravno tako je bil pomemben dejavnik kvalificirana delovna sila, ki živi na tem območju. Pri BMW so poudarili, da bodo ustvarjena tudi številna delovna mesta zunaj tovarne – pri dobaviteljih in ponudnikih storitev tako v bližini nove tovarne kot tudi v celotni regiji.

Izdelava tako električnih kot konvencionalnih modelov
“V prihodnje bo vsaka tovarna skupine BMW v Evropi opremljena za izdelavo tako električnih kot konvencionalnih vozil. Naša tovarna na Madžarskem bo tudi sposobna izdelave tako modelov na izgorevanje kot električnih BMW-jev,” je povedal član nadzornega odbora BMW AG za produkcijo Oliver Zipse.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...