Bo nova tehnologija ustavila Sorosovo vplivanje na predsedniške volitve v ZDA?

Datum:

AllSides Technologies, Inc., podjetje za tehnološke rešitve, ponuja rešitev za radijske postaje in druge novičarske postaje, ki trpijo zaradi krize integritete. Svoje novo orodje ponuja zaradi zaskrbljujoče informacije, da bo George Soros postal največji delničar Audacy, Inc., tretjega največjega radijskega podjetja v ZDA in to le nekaj mesecev pred volitvami v ZDA. S takim deležem lastništva medijskega trga bi Soros lahko še bolj širil dezinformacije, ogrožena pa je tudi integriteta medijev.

George Soros bo s tem, ko bo postal največji delničar Audacy, Inc., postal tudi lastnik 235 radijskih postaj na 48 medijih le nekaj mesecev pred letošnjimi volitvami. Tako bi nadzoroval postavitve več kot 220 postaj po vsej državi in ​​pridobil nadzor nad medijskimi vsebinami. To mu bo skušalo preprečiti podjetje AllSides Technologies, Inc., ki se zavzema za “ohranjanje ravnovesja” v medijskem prostoru.

AllSides ponuja tehnološka orodja in storitve za pomoč uporabnikom novic v boju proti pristranskosti, dezinformacijam in manipulaciji. Podjetje je napovedalo tudi novo storitev, AllSides Balanced News Minute, komponento, ki sledi ključnim razlikam v poročanju o nacionalnih naslovih. Dopolnjeval bo obstoječe vire novic AllSides, ki poslušalcem in bralcem digitalnih novic ponujajo pripravljeno, nepristransko vsebino, v naslednjih nekaj mesecih pa bo na voljo po vsej ZDA.

Ponuja tudi orodja za preverjanje politične pristranskosti v poročanju za občinstvo in zagotavlja vpoglede, ki pomagajo redakcijam zagotavljati bolj uravnotežene in zaupanja vredne novice. AllSides Media Bias Audits™ se že uporablja v 40 redakcijah po vsej državi, zanašajo se na strokovne ocene in ankete Američanov.

Pri podjetju zaskrbljeni zaradi časa in okoliščin
“Pri AllSides smo zaskrbljeni zaradi pristranske manipulacije z novicami, ki bo še bolj polarizirala naš narod in ogrozila verodostojnost celotne novičarske industrije. Ta prevzem je zaskrbljujoč glede na čas in okoliščine,
” je dejal izvršni direktor AllSides John Gable, poroča Presswire.

Foto: IG

AllSides™ je podjetje za tehnološke rešitve, ki krepi našo demokratično družbo z uravnoteženimi novicami, medijskimi pristranskimi ocenami, različnimi pogledi in resničnim pogovorom. “Ljudi izpostavljamo informacijam in idejam z vseh strani političnega spektra, da lahko bolje razumejo svet — in drug drugega,” so zapisali na socialnih omrežjih.

Mimogrede, Audacy je januarja razglasila bankrot, sodni dokumenti pa kažejo, da je Sorosov sklad prevzel okoli 415 milijonov dolarjev Audacyjevega dolga, s čimer je postal največji delničar izdajatelja televizijskega programa. Znano je, da George Soros s svojim denarjem vpliva na politična stališča. Potem ko je Soros Fund Management leta 2023 kupil Vice News in leto prej 18 latinskoameriških radijskih postaj, kritiki že dolgo izražajo pomisleke o posrednem vplivanju na novice. Yahoo med drugim navaja, da je Soroseva misija namenjena vplivanju na preprečitev ponovne izvolitve Donalda Trumpa v ZDA. “Kdo mu lahko prepreči novo pridobitev?” se sprašujejo na Yahooju.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki iz nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...