Bo Slovenija sprejela migrante iz zloglasnih centrov iz BiH, kot je Vučjak?! Tuji mediji pišejo, da se to lahko uresniči!

Datum:

Nevladne organizacije očitno s podporo režima postajajo vse bolj predrzne in se kar odkrito zavzemajo za odprtje mej in neomejen uvoz za boj sposobnih moških, ki se nahajajo v bosanskih migrantskih taboriščih, kakršno je Vučjak. S stanjem v takšnih taboriščih se je pretekli teden v Evropskem parlamentu med drugim ukvarjal Milan Brglez, Kristina Božič z Večera pa je dala prostor marginalcem, kakršni izhajajo iz združenj Infokolpa, Ambasada Rog, Filantropija in ZRC SAZU, da so se javno zavzeli za “relokacijo” migrantov iz BiH v Slovenijo. Propagandni zapis Božičeve so že opazili tudi tuji mediji, in to prav v času, ko se nam cela Evropa posmehuje po reportaži portala InfoMigrants, v kateri so jasno razkrili, kako se pustimo izkoriščati nelegalnim migrantom. Vlada se medtem ukvarja z plenjenjem plastičnih pištolic vardistom Andreja Šiška, namesto da bi omejila delovaje nevladnih organizacij, pa nadaljuje z njihovim financiranjem, med drugim tudi PIC in Mirovnega inštituta, kamor je poniknilo že več milijonov evrov denarja davkoplačevalcev.

                   

Nevladne organizacije, kot kaže, ne le, da neovirano nadaljujejo s spodbujanjem nelegalnih migracij, pač pa celo stopnjujejo pritisk na državo, naj ta odpre meje in tako omogoči nekontroliran vstop več tisoč nelegalnim migrantom, ki se nahajajo v Bosni in Hercegovini. Tako je veliko zgražanja povzročil daljši propagandni tekst v Večeru, ki uvodoma trdi, da naj ne bi bilo povezave med nelegalnimi migranti in številom humanitarnih ladij, pri čemer se sklicuje na levičarskega “raziskovalca” Eugenia Cusumana.

Foto: posnetek zaslona

Situacijo ilegalcev v BiH bi z denarjem davkoplačevalcev med drugim reševal radikalec Brglez
O dogajanju v bosanskih taboriščih, med drugim v zloglasnem Vučjaku, so razpravljali tudi v Evropskem parlamentu, radikalni evropski poslanec iz vrst Socialnih demokratov Milan Brglez pa “je na zunanje ministrstvo naslovil pobudo, naj na srečanju sveta za splošne zadeve EU ta teden slovenski predstavniki pozovejo k oblikovanju ustrezne rešitve in k pomoči BiH za zagotavljanje dostojnih standardov in oskrbe beguncev in migrantov”.

Milan Brglez (Foto: Twitter)

V Vučjaku prevladujejo za boj sposobni moški
Kot smo na Nova24TV že večkrat poročali, so bosenske oblasti v taborišče Vučjak umaknile najnevarnejše migrante z bihaških ulic, v njem pa se nahaja skoraj tisoč za boj sposobnih moških, ki samo čakajo na priložnost, da prodrejo v Evropsko unijo. V okviru taborišča jim ne primanjkuje gotovine, prav tako so dobro založeni s cigaretami prestižnih blagovnih znamk in z najrazličnejšimi energijskimi pijačami. Svoje občutke o vzdušju v taborišču je novinar Nova24TV Luka Svetina opisal takole: “Gre pravzaprav za nekdanje smetišče, od koder smeti niso nikoli odpeljali. So pa migranti pripeljali nove smeti, med katerimi dobesedno živijo. Ni sanitarij, ni elektrike. Zdi se, da ni niti tistih minimalnih higienskih standardov, in ni presenetljivo, da se Bosanci bojijo, da se bodo bolezni, ki so prisotne na območju, razširile med prebivalstvo.” Najboljša rešitev bi bila torej, da bi vse te migrante takoj nagnali nazaj v njihove države izvora, namesto da Brgleza skrbi za razmere v tem taborišču, ki bi jih po vsej verjetnosti najraje reševal z denarjem evropskih davkoplačevalcev.

Migranti so dobro založeni z najrazličnejšimi osvežilnimi pijačami in s cigaretami priznanih blagovnih znamk (Foto: posnetek zaslona)

Marginalci, ki pod krinko humanitarnosti živijo na račun davkoplačevalcev, povečujejo pritisk za odprtje mej
V Večeru v nadaljevanju dajo prostor številnim marginalcem, ki se kot nevladniki pod krinko humanitarnosti radi napajajo iz proračunskih sredstev. Med drugim Božičeva tako navaja poročilo članov kolektiva Infokolpa, ki pravijo, da je “preselitev begunk in beguncev, ujetih v taboriščih na severu Bosne in Hercegovine, v Slovenijo nujna”. Predrzni kolektivisti si prav tako drznejo policijo, ki varuje naše meje, obtoževati, da z vračanjem ilegalcev protipravno odreka pravico do vložitve prošnje za azil. Nadalje da Božičeva prostor tudi delovni skupini za azil Ambasade Rog, ki nelegalno zaseda ruševine nekdanje tovarne koles v središču Ljubljane; njihov predstavnik Miha Blažič za humanitarno krizo obtoži kar Marjana Šarca in Mira Cerarja. A ne zato, ker bi njuni vladi zaradi pomanjkljivega varovanja meje dopuščali to, da ljudje skušajo nelegalno vstopiti v državo, pač pa zaradi vračanja, ki je po njegovem mnenju množično, Slovenija naj bi kot prva država schengenskega prostora imela dodatno odgovornost. Svojo naklonjenost neomejenim nelegalnim migracijam v nadaljevanju dobijo priložnost izraziti še iz Slovenske filantropije in Marina Lukšič Hacin iz ZRC SAZU.

Foto: STA

V tujini se nam vse bolj posmehujejo, ker se pustimo izkoriščati nelegalnim migrantom
Ni trajalo dolgo, preden so zapis Božičeve opazili tudi preko naših meja, med drugim so članek Večera povzele Nezavisne novine, in to prav v času, ko se nam po Evropi posmehujejo že zaradi reportaže portala InfoMigrants. Novinarji tega portala so med drugim poročali o slovenskih policijskih patruljah, ki si na zahodni meji prizadevajo zadržati nelegalne migrante v Sloveniji, o polomljenih ograjah na južni meji in o nelegalnih migrantih, ki so nastanjeni v azilnem domu Vič. Kot so pravilno ugotovili tuji novinarji, večina samo zlorabi azilni postopek, si odpočije na račun davkoplačevalcev v zavetju azilnega doma, nato pa nadaljuje pot naprej proti, Nemčiji, Avstriji ali Italiji. Nekateri so kljub temu zadovoljni z življenjskim slogom, ki jim ga vsakemu za 1.963 evrov mesečno uspemo zagotoviti slovenski davkoplačevalci, in se odločijo ostati v Sloveniji dolgoročno, a ne kažejo interesa po integraciji.

Foto: posnetek zaslona

Namesto da se vlada ukvarja z zaplenjevanjem plastičnih pištolic, bi lahko preganjala tiste, ki resnično ogrožajo našo varnost
In s čim se ukvarja vlada? Ta konec tedna so vardistom Andreja Šiška policisti s pravim orožjem, pridrvelo je kar pet vozil, zaplenili puške in pištole-igračke na zemljišču lovskega doma. “Tabor se nadaljuje,” je povedal Šiško in opozoril, da je srečanje organizirano povsem legalno, to ni prvi tabor, doslej pa policija ni ravnala na tak nenavaden način. Po drugi strani se, kot kaže, nihče ne ukvarja z delom nevladnih organizacij, poleg že navedenih smo že večkrat poročali tudi o aktivnostih Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij in Mirovnega inštituta. Ne le, da ne nadzirajo in po potrebi omejijo njihovega škodljivega delovanja, še več, vlada jih še naprej financira z denarjem davkoplačevalcev. V obe levo usmerjeni nevladni organizaciji je tako poniknilo že več milijonov denarja davkoplačevalcev!

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...