Bodoči nizozemski premier zahteva deportacijo pedofilskega migranta

Datum:

Nizozemski politik Geert Wilders je zahteval deportacijo prosilca za azil, ki mu trenutno sodijo zaradi spolnega napada na štiri 11-letne deklice v kopališču na Nizozemskem.

                   

Skupina desetih mladih deklet in žensk je lani vložilo pritožbe zoper 29-letnega sirskega prosilca za azil, potem ko je domnevno napadel in otipaval obiskovalke letovišča Centre Parcs v Zandvoortu.

Hart van Nederland je poročal, da je nekaterim dekletom moški otipaval zadnjico, medtem ko so druge trdile, da jih je migrant z nogami stisnil okoli pasu in svoje genitalije pritisnil na njihove boke.

Mlada dekleta pričakal v brzicah

Policija je obiskala objekt v času domnevnih kaznivih dejanj in izvedla popolno preiskavo s posnetki CCTV, ki prikazujejo moškega, kako se večkrat usmeri neposredno proti mladim dekletom v bazenu. Državni tožilec je sodišču povedal, da so posnetki moškega, ki se odloči hoditi proti toku brzice v kompleksu, da bi dosegel določene mlade ženske, dokaz njegove plenilske narave in namenov.

V torek je nizozemsko sodišče zaslišalo pričanje matere ene od žrtev, ki je razkrila, kako jo je njena mlada hči poklicala, da bi se pritožila nad “umazanim moškim”, ki se je drgnil s svojimi genitalijami obnjo in jo otipaval.

11-letna deklica je zaradi incidenta utrpela precejšnjo bolečino in trpljenje, po besedah njene matere pa zdaj doživlja napade tesnobe in noče sama zapustiti hiše. Še vedno si vsak dan predstavlja napad in ostaja travmatizirana zaradi incidenta.

Trdi, da je homoseksualec

Sirski državljan, ki še vedno čaka na odločitev o azilu in se boji, da bo sodni postopek vplival na njegovo prošnjo, je sodišču prek tolmača povedal, da zanika obtožbe in trdi, da je homoseksualec in da ga zato ženske ne privlačijo.

Njegov zagovornik je trdil, da ni dovolj dokazov za obsodbo, in trdil, da njegova stranka ni imela namena, da bi se dotaknila otrok na neprimeren način in da nobena interakcija z mladoletniki ni bila spolno motivirana.

Sodišče je spomnil, da bi kazenska obsodba verjetno povzročila, da nizozemske oblasti njegovi stranki zavrnejo odobritev azila, kar bi imelo daljnosežne posledice tako za obtoženca kot za njegovo ženo in hčerko, ki trenutno prebivata v Turčiji in čakata na zeleno luč, da lahko prideta na Nizozemsko skladno z zakoni o združitvi družine.

Toženec, ki trenutno živi v azilnem centru v Delftu, je sodišču pojasnil naravo svoje obrambe s trditvijo, da me je njegova žena “sprejela takšnega, kot sem”, glede na dejstvo, da zdaj trdi, da je homoseksualec. Državni tožilec je zanj zahteval štiri mesece zapora, sodišče pa bo sodbo izreklo predvidoma 5. marca.

Geert Wilders, čigar Stranka za svobodo (PVV) je lani zmagala na nizozemskih splošnih volitvah in se pogovarja o vodenju nove koalicijske vlade, je na družbenih omrežjih komentiral sodni primer in zahteval takojšnjo deportacijo obtoženca.

“Če to ni razlog, da prosilca za azil takoj vržemo iz države, potem je naša država izgubljena. Znebite se takšnih ljudi,” je zapisal na X.

Wildersova stranka vedno bolj priljubljena

Priljubljenost Wildersove protipriseljenske stranke je v mesecih po nizozemskih splošnih volitvah močno narasla, zaradi zastoja pri oblikovanju koalicije pa njegova delnica le še narašča. Zadnja anketa kaže, da je PVV na vrhu z 31 odstotki glasov, kar je štiri odstotne točke več kot decembra lani.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...