Golobov pohod v pravo zgodovino ob katastrofalnih rezultatih vladnih strank

Datum:

Na pravo stran zgodovine sem se postavil, nam je razkril premier Robert Golob, ko se je fotografiral ob pol milijona evrov pomoči, ki jo je poslal Palestincem v tednu, ko še ni našel zamenjave za Dominiko Švarc Pipan. To je storil po tem, ko je raziskava Ninamedie po seriji afer vladajočih pokazala, da bi SDS volilo že več volivcev kot vse tri vladne stranke skupaj. In to ravno, ko je predsednica republike Nataša Pirc Musar razpisala volitve v Evropski parlament, ki bodo prva prava meritev moči strank po volitvah poslancev pred dvema letoma. Na levi že poteka silovit spopad, katerega del je tudi, kdo bi z denarjem nas vseh bolj podprl Palestince v vojni, ki so jo iz Gaze sprožili proti Izraelu, in kdo bo kriv za milijone, ki jih vlada trati na občasno povsem bizarne načine.

Pol milijona pomoči, ob kateri se je slikal Golob, je majhna vsota, če vemo, da je pred novim letom vlada s 7,7 milijoni osrečila Sebastjana Vežnaverja za razpadajočo poslovno stavbo na Litijski cesti, ki ga je konec leta 2019 stala 1,7 milijona. Golob se je slikal ob pomoči prek Jordanije in ne ob dodatnega pol milijona, ki jo je nakazal UNRWA, ki ji je plačila ustavila večina “jedrnih” zahodnih držav, ker so uslužbenci UNRWA sodelovali v umorih, posilstvih in ugrabitvah civilistov, celo dojenčkov, v Izraelu.

Ko gre za Izrael, je naša oblast prepovedala rabo nacionalnih zastav na današnji košarkaški tekmi Izraela s Slovenijo. V preteklosti je z našo zastavo rad mahal predsednik Borut Pahor. Prepovedali so tuje. Spremembe so velike in kažejo težave slovenskih oblasti, ko so se na judovskem kulturnem centru v Ljubljani pojavile svastike, pred spomenikom Prešernu pa smo poslušali vzklike Alah Akbar in pozive Palestincev med mahanjem z njihovimi zastavami, zaradi katerih bi se v Nemčiji znašli v kazenskem pregonu. Kakšna so lahko ozadja, se je pokazalo v Franciji, kjer so mediji razkrili, da so bile svastike na judovskih stavbah pri njih delo ruske obveščevalne službe FSB, ki po vojni, ki jo je sprožil Hamas iz Gaze, poskuša širiti kaos in potencirati konflikte na Zahodu.

V času, ko se je Golob pred evropskimi volitvami usmerjal na pravo stran leve zgodovine, je predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša obiskal Izrael in tam napovedal, da bo, ko desna sredina spet prevzame oblast, veleposlaništvo naše države prestavil v Jeruzalem, ker je to glavno mesto države Izrael. Iz provladnih medijev so mu takoj očitali, da vodi vzporedno zunanjo politiko. Pravilneje bi bilo: uravnotežil jo je bližje jedrnim državam Evrope in Zahodu. Levo vlado zanaša daleč izven jedra Zahoda, ker menijo, da je tam prava stran zgodovine.

Z vrha pravosodnega ministrstva pa je Dominika Švarc Pipan po tem, ko se je državni zbor že seznanil z njenim odstopom, a jo je Golob pustil na vrhu, ko išče naslednika, medijem poslala posebno študijo o tem, kako je vladi uspelo osrečiti Vežnaverja. V tem poročilu je vse polno očrnjenih delov, za katere ne smemo vedeti. Manjkajo pa, kot smo lahko pričakovali, poglavja, kako in zakaj so vsi ministri pred novim letom na vrat na nos prerazporejali denar iz rezerv in rezervacij za ta nakup, zakaj se je ekspresno predkupni pravici odrekla mestna občina Ljubljana Zorana Jankovića in kdo vse v vladi se je okoristil, če trdijo, da je šlo za korupcijo in kriminal. V delu, ki so ga “raziskali”, pa se tudi niso najbolj izkazali. Za ogled stavbe, ki so jo že kupili, in za katerega ne vedo, ali je bil izveden, so napisali, da je bil načrtovan za sredino avgusta letos.

Če ni pomota, ni čudno, da ta ogled, ker je vlada tako hitela s plačilom, še ni bil izveden.

Prehiteli so z nakupom vse načrte. Celo zgodovino samo.

Peter Jančič, Spletni časopis

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...