Bralec ne more verjeti, kako poceni elektriko je plačeval pod Janševo vlado, sedaj pa je svoboda prinesla konkretne podražitve!

Datum:

“Ljudje danes vedo, po kakšni ceni bodo imeli elektriko in tudi, koliko jih bo stala elektrika na hodnikih blokov. V prejšnji zimi so bili tu preveliki stroški,” je dejal na javni televiziji v eni od oddaj aktualni premier Robert Golob. Res je, ljudje sicer ne vedo točno, kakšna bo naslednja njihova položnica, vedo pa, da bo definitivno dražja. In ne govorimo o malenkost dražjih položnicah, govorimo o konkretnem deležu odstopanja od normalnega, kar je videti tudi na dejanskih položnicah.

Premier Robert Golob pri basanju v žep 2-milijonske nagrade “za dobro opravljeno” delo ne ve, kam bi z denarjem, medtem ko državljani, ki jim je prej obljubljal uspešno spopadanje z energetsko blaginjo, vsak mesec dobivajo dražje položnice. Pripravite se, dražitve se še niso končale, več kot očitna pa je razlika med občutno lažjim in boljšim življenjem med vlado Janeza Janše in tokratno “revščino” pod vlado Roberta Goloba. Koliko časa še?!

Rasti cenam električne energije kar ni in ni konca, od občutne podražitve na nemški borzi se je samo v zadnjem mesecu povzpela na 25 evrov. Da o ostalih občutnih podražitvah ne govorimo. Tako kot ostali ponudniki je tudi GEN-i napovedal dodatno podražitev s prvim avgustom, kar pomeni, da bodo naslednje položnice še dražje. Nekdanjega predsednika nekoč opevanega najcenejšega ponudnika električne energije podražitev niti malo ne skrbi, saj ima denarja preveč in ne ve, kaj bi z njim, je pa drugačna zgodba pri slovenskih gospodinjstvih, ki komaj pridejo čez mesec. Kako drugače je zdaj, kot je bilo pred prihodom na oblast, je vidno tudi na spodnji fotografiji, ki smo jo prejeli od bralca.

Svoboda že prvi mesec prinesla 50 evrov dražjo položnico
Razlika je več kot očitna. Cena položnice za elektriko se je s prihodom “svobode” je že v prvem mesecu poskočila kar za krepkih 50 evrov, naslednji mesec pa ponovno za slabih 30 evrov. Skupno ga je prizadela skoraj 100-odstotna podražitev cene električne energije.

To je način aktualne vlade za spopadanje z energetsko draginjo, v sliki. Vlada Roberta Goloba nepresenetljivo izgublja boj z vedno višjo inflacijo, ki že pošteno najeda v prihodke državljanov. Po podatkih SURS-a se je električna energija podražila za rekordnih 30,4 odstotka in letni indeks zvišala za 1,1 odstotne točke. Julija so se namreč na letni ravni tudi cene življenjskih potrebščin zvišale v povprečju za vrtoglavih 11 odstotkov, na mesečni pa za odstotek, kar pomeni, da se ob enakem prihodku tudi življenjski standard ljudi zmanjša za desetino.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...