Bratuškova zahteva več kot 6 tisoč evrov od kolumnista Nova24TV

Datum:

Ministrica za infrastrukturo sodno preganja Davorina Kopšeta, kolumnista naše medijske hiše. Od njega želi iztržiti večjo vsoto denarja, zgolj zaradi čivka na socialnem omrežju X, ki povrh vsega niti ni bil namenjen njen neposredno. Kopše je aprila povabil zainteresirano javnost, da se udeleži naroka, zaradi bojazni pred nepoštenim sojenjem. 

                   

Nato pa je prišel nov hladen tuš. Ministrica Bratuškova je na zadnjem naroku spremenila višino zahtevane odškodnine. Iz 1750 evrov na vrtoglavih 6945 evrov, skupaj z zamudnimi obrestmi.

“No, danes smo imeli na sodišču cirkuški narok, kjer sem izvedel, da hoče Alenka Bratušek še več denarja. V Golobovi vladi jim ni dovolj izčrpavanja ljudi z nižanjem plač in višanjem davkov. Še individualno bi radi rovarili po naših denarnicah. Zahtevek za povišanje se nanaša na moje vabilo javnosti na obravnavo. Njena obramba mi je očitala, da nimam empatije do njenega “trpljenja”. Džizs!!! In to so zagovorniki tistih, ki ob nasprotovanju protikovidnih ukrepov niso imeli nobene empatije do trpečih na respiratorjih in do umrlih. Fuj! Sodba bo verjetno nekje v septembru,” je zapisal Kopše na socialnem omrežju X.

Vir: X, Davorin Kopše

Kaj mu Bratuškova pravzaprav očita?
Ministrica za infrastrukturo si želi več kot 6 tisoč evrov zaradi naslednjega čivka, ki ji je povzročil “duševne bolečine”: “To je tip ženske, kakršne si pred leti med 3h in 4h zjutraj našel osamljene v diskotekah. Lahko si jih odpeljal na bližnji vogal. #nadutedomišljavke.” Bratuškova sedaj misli, da jo je Kopše označil za “pocestnico”, Kopše pa pravi, da je zgolj izražal svoje ogorčenje nad njeno “nadutostjo”.

Tako je Kopše pojasnil svoj zapis za Žurnal24: “Ko sem objavil tvit, smo se spopadali s pandemijo. Cepiva še ni bilo in kot invalid sem se počutil ogroženega. Stanovanja nisem zapustil tri mesece. Ko se je pojavila aplikacija za sledenje (OstaniZdrav, op. a.), ji je del politike, tudi gospa Bratušek, nasprotoval. Zato sem bil ogorčen. S tvitom sem hotel izpostaviti nadutost te gospe, ki je izjavila, da si aplikacije ne bo namestila, ker ji bo takratni notranji minister Aleš Hojs lahko sledil. Najpomembnejši del tvita je ključnik #NaduteDomišljavke. V zvezi z diskoteko sem mislil na domišljave in nadute ženske (in moške), ki se ne vključijo v socialno okolje.” Dodal je še, da mu je žal ministričine napačne percepcije čivka: “Gospa je vplivna političarka in njeno mnenje je usodno za življenje ljudi. Tudi zaradi njenih izjav je bil virus težje obvladljiv.”

Kot je tedaj pojasnil, se tvit sploh ni nanašal osebno na ministrico. Za dobro mero se je tudi opravičil, v kolikor se je tako razumelo.

Vir: X, Davorin Kopše

Tudi Bratuškova tega ni razumela osebno
Da tudi sama ni razumela tega kot osebni napad indicira njen naslednji zapis. 28. oktobra 2020 je namreč zapisala: “To ni napad na mene osebno, ampak na vse ženske, ki se upamo postaviti za sebe, za ženske in za našo boljšo prihodnost!”

Kolumnist in politični komentator Davorin Kopše (Foto: Polona Avanzo)

Kopše: Vztrajal bom do konca!
Kopše sicer ne pričakuje obsodilne sodbe, v kolikor pa bo do te vendarle prišlo, pa napoveduje boj do zadnje sodne instance, tudi do ravni Evropskega sodišča za človekove pravice, če bo potrebno.

“Pričakujem, da ji ne bo uspelo, v kolikor pa jih bo, pa se bom boril naprej. Ne sme ji uspeti. Moj zagovor temelji na varovanju svobode govora, na 39. členu ustave in tudi na več odločbah Ustavnega sodišča, Evropskega sodišča za človekove pravice in Konvencije o človekovih pravicah. Brez svobode govora je demokracija okrnjena oz. ne obstaja. V vsakem primeru, pa si moj čivk ministrica Bratuškova narobe razlaga. Trdi, da sem jo označil za pocestnico, česar pa nisem nikoli trdil. To trdi zgolj Alenka Bratušek,” je povedal v komentarju za naš medij. 

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Eden od dagestanskih teroristov je bil iz borilne skupine prvaka MMA Habiba Nurmagomedova

Gadžimurad Kagirov, borec MMA, povezan s slavnim borcem Habibom...

Afganistanec v Fužinah skušal oropati dve ženski

Včeraj je prišlo do novega zločina povezanega z nezakonitimi...