Orbanizacija ni več problem, Orbana pa Golob celo ščiti pred neprijetnimi vprašanji

Datum:

Hinavščini levičarjev ni videti konca, to je pač njihov modus operandi. Slovenija je zadnji dve leti poslušala o “orbanizaciji” in ščuvanju ljudstva proti njej s strani levičarjev, o madžarskem premierju pa ni bilo slišati ene dobre besede. Seveda so vse povezovali z nekdanjim premierjem Janezem Janšo. Da je bil to le del njihove pokvarjene propagande, dokazuje dejstvo, da se danes leva vlada veselo fotografira prav z osebo, ki so jo zadnji dve leti blatili. Zdaj pa “orbanizacija” ni več težava? Kako prikladno.

                   

“Isti slovenski mediji, ki so še pred nekaj meseci za vsako figo strašili z orbanizacijo, danes Orbanu prijazno pravijo “madžarski gost” …”, je na Twitterju zapisal Bojan Požar, ki je povedal točno to, kar si mislijo vsi tisti, ki so dve leti poslušali levičarje, ki so strašili z “orbanizacijo”, danes pa Viktorja Orbana gostijo na obisku.

O orbanizaciji pa ni ne duha ne sluha. Orbanizacija je bil le še en nesmisel, ki so ga uporabili v svoje namene – še včeraj so javnost hujskali proti Orbanu, danes se pa družijo z njim in ga hvalijo v medijih.

Madžarski premier Viktor Orban se je mudil na obisku pri Robertu Golobu, ki ga je brezsramno prijetno sprejel, glede na to, da so levi zadnji dve leti v svojem fantazijskem boju proti nekdanjemu premierju Janezu Janši med drugim tudi Orbana “uporabili” za svoj propagandni boj.

Na dolgo in široko so pisali o orbanizaciji in strašili z njo, celotno temo so o tem obdelali Socialni demokrati, poleg tega pa so bili tudi petkovi protesti namenjeni strašenju z orbanizacijo. Glavno pa je, da so osrednji slovenski mediji dve leti poročali o ZLU, ki ga prinaša Viktor Orban, danes pa je Orban, ko je Golob na oblasti, “prijazen gost”. Je sploh lahko še bolj očitno?

Včeraj so ga blatili, danes se mu smehljajo
Spomnimo na leto 2020, ko sta takratni državni sektretar dr. Jernej Štromajer in Tanja Fajon organizirala dogodek, ki je bil naslovljen “Pogovor: Živeti pod Orbánom” in svarila pred učinkom “orbanizacije”. Pri tem pa so pozabili so omeniti, da je “orbanizacija”, pred katero so svarili,  v Sloveniji prisotna že vse od njene osamosvojitve. Edina razlika je v tem, da je bil medijski monopol v rokah levice, kar jim je ustrezalo, to pa je vsak dan bolj očitno.

Petkovi protestniki so se na enem od shodov posvetili tudi madžarskemu vplivu na Slovenijo. Na “orbanizacijo” so posvarili s “futuristično turo” po prestolnici, na kateri so preimenovali Trg republike, Slovensko cesto in Prešernov spomenik. Seveda jih je vodil Jaša Jenull, podprli in sodelovali pa so tudi vsi ostali, ki očitno nimajo boljšega dela, recimo zaposlitve in so imeli čas kolesariti po Ljubljani ter mahati z zastavicami.

Petkovi protesti, ki so hujskali proti Orbanizaciji (foto: zajem zaslona).

Jaša Jenull je med drugim strašil s tem, kako madžarska vlaga kapital v slovenska podjetja, kar je prav ironično, glede na to, da bi pa danes Golob le posloval z njim. Janša mu je “postlal”, kar je tudi zapisal na Twitterju, danes pa Golob brezsramno uživa sadove njegovega dela. Enako je tudi z odprtjem daljnovoda. Orban je prišel na obisk v Slovenijo dobri dve leti po tem, ko je skupaj s prejšnjim slovenskim premierjem Janezom Janšo in hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom simbolično zaznamoval začetek del za postavitev 2 x 400-kilovoltnega prenosnega daljnovoda, ki predstavlja prvo sistemsko povezavo elektroenergetskih omrežij Slovenije in Madžarske, obenem pa se navezuje tudi na hrvaško omrežje.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki