[Video] Britanska policija se je med 300 tisoč podporniki Palestincev spravila na manjšo skupino domoljubov

Datum:

Medtem ko je v Londonu potekal množični protest v podporo Palestincem, se je londonska policija spravila na manjšo skupino domoljubov in jih aretirala več kot 80. Med njimi tudi Tommya Robinsona.

V Londonu danes potekajo množični protesti v podporo Palestincem, na katerih več tisoč ljudi poziva k prekinitvi ognja na območju Gaze, poročajo tuje tiskovne agencije. Po nekaterih podatkih naj bi se število udeležencev gibalo okoli 300 tisoč. Za varnost ob protestih skrbi skoraj 2 tisoč policistov. Toda policija je aretirala več udeležencev protiprotestov.

Protiprotest so predstavljali britanski domoljubi pod vodstvom Tommya Robinsona, ki so se zbrali, da bi zaščitili kenotaf dnevu premirja, ki je bil zbirno mesto palestinskega shoda in ki ga Britanci praznujejo prav na današnji dan in obeležuje spomin na premirje, podpisano med zavezniki prve svetovne vojne. V središču Londona jih je pričakala policija in jih aretirala več kot 80, da bi preprečili stik s skupino veliko številčnejših podpornikov Palestine.

Ker sovpada z dnevom premirja, je današnji protest v podporo Palestincem na Otoku vzbudil precejšnjo zaskrbljenost. Premier Rishi Sunak je ta teden pozval policijo, naj shod prepove, saj je bil zaskrbljen, da bi se lahko demonstranti sprehodili mimo spomenika kenotaf. Londonska policija je v odzivu sporočila, da ni razlogov za njegovo prepoved. Sunak tudi ni upošteval pozivov, naj odstavi notranjo ministrico Suello Braverman, ki je dejala, da je “nesprejemljivo oskruniti dan premirja s sovražnim pohodom po Londonu“. Zaradi svojih izjav je bila ministrica tarča kritik opozicijskih laburistov pa tudi v vrstah njene konservativne stranke in muslimanske stranke.

Foto: AFP

S. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanje Svoboda za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...