Vuk Čosić in njegova Irena Wölle sta se “omastila” s Frankfurtskim knjižnim sejmom

Datum:

Vuk Čosić in njegova partnerka Irena Wölle sta spet prišla na svoj račun. Za umetniško instalacijo in koordinacijo njene postavitve na Frankfurtskem knjižnem sejmu sta prejela 3200 evrov javnih sredstev. Antijanšizem in provladno agitatorstvo se izplačata. 

Antijanšizem je dobičkonosen. Na letošnjem Frankfurtskem knjižnem sejmu (častna gostja je bila Slovenija) sta se vnovič “omastila” petkova kolesarja Vuk Čosić in njegova domnevna partnerka Irena Wölle. Ona je sklenila pogodbo z Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije, Čosić pa je opravil dogovorjeno avtorsko delo. Šlo je za umetniško instalacijo Halucinacija – Kultura, ki je stala v slovenskem paviljonu v Nemčiji. Honorar je znašal 3200 evrov, poleg tega pa sta bila upravičena še do prevoza in nastanitve v Frankfurtu. Spomnimo, da sta Čosić in Wölletova že zaslužila s spomenikom izbrisanim pred Centrom Rog. Stroški postavitve obeležja naj bi znašali 28.500 evrov (tukaj).

Antijanšizem, Čosićev vsakdanji kruh
Mimogrede: Izbrisani so pomembno ideološko orodje levice za pridobivanje volivcev. Zadevo je februarja letos politizirala celo predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič (tukaj). Kot je znano, gre (tudi) za osebe, ki se ob razpadu Jugoslavije bodisi zaradi odpora bodisi zaradi nezaupanja v novo državo niso odločile za slovensko državljanstvo (tukaj). Spomnimo še, da je Čosić kot politični begunec v 90. letih pribežal v Slovenijo, ker ga je preganjal Miloševićev režim, sedaj pa dela zdraho ter mastno služi na račun države (tukaj). Tako Čosić kot Wölletova slovita po številnih aktivističnih podvigih tako na spletu kot v javnosti.

 

Wölletova povsod vidi fašiste kot alkoholik bele miške
Poročali smo že, da naj bi Čosić v času vlade Janeza Janše na poslopju Ministrstva za kulturo risal svastike (tukaj). Delal je tudi volilno kampanjo za Tanjo Fajon (tukaj), nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja pa je javno zmerjal z janšistom (tukaj). Za boj proti trenutnemu prvaku opozicije je zlorabil celo umetno inteligenco (tukaj) ter po Ljubljani lepil propagandne plakate (tukaj). Z levičarskim aktivizmom se je izkazala tudi njegova domnevna partnerka. Tudi Wölletova je bila nadobudna petkova protestnica. Znano je, da povsod vidi fašiste kot alkoholik bele miške, veliko pa zna povedati tudi o duhovnikih. Blizu ji je komunistična simbolika, zlasti srp in kladivo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...