Če starši ne “priznajo” transspolnosti otrok, jim bodo odvzeti

Datum:

Mavrični psihoterorizem dobiva nove razsežnosti. V Kaliforniji bo vsak starš, ki ne bo priznaval transspolnosti, obtožen “zlorabe otroka”. Enako bo veljalo tudi za institucije, ki delajo z otroki, kot so šole, bolnišnice, cerkve itd. 

                   

Nedavno spremenjen kalifornijski zakon določa, da bo starš, ki ne bo priznaval transspolnosti svojega otroka, kriv “zlorabe otroka”. Nov sporni zakon je bil sprejet v kalifornijski državni skupščini 3. maja, naknadno pa spremenjen v kalifornijskem državnem senatu 6. junija. Prvotno je nov zakon od sodišč zahteval, da v primeru skrbništva preučijo, ali otrokovi starši “priznavajo spol”. Amandma k zakonu pa v celoti spreminja kalifornijski standard otroškega varstva. Sprememba zakona  pomeni vključevanje obvezne potrditve otrokove spolne identitete kot elementarnega dela njegovega zdravja, varnosti in dobrega počutja. To bi spremenilo definicijo in uporabo celotnega kalifornijskega družinskega zakonika. Kalifornijska sodišča bodo imela odslej vsa pooblastila, da otroka odvzamejo družini, če starši ne odobravajo ideologije LGBTQ+, poroča Daily Signal.

V skladu z zakonom bodo šole, cerkve, bolnišnice in druge organizacije, ki delajo z otroki, primorane v priznavanje “spolnih prehodov” pri mladoletnih, v nasprotnem primeru pa bi tvegale obtožbe zlorab otrok. Prenovljeni zakon bi lahko obenem razširil število organizacij, ki bi bile primorane kalifornijskim sodiščem zagotoviti dokaze o “nedoločenosti spola”. Na podlagi prenovljene zakonodaje pa bi kalifornijska sodišča lahko sprejela poročila o “zlorabi” spola od naprednih aktivističnih organizacij, ki trdijo, da se posvečajo žrtvam spolnega napada ali nasilja v družini.

Tako bi lahko neki fant svoje starše teoretično prijavil lokalnemu šolskemu klubu Gay-Straight Alliance ali drugi LGBTQ+ organizaciji, ki bi nato prijavila fantove starše zaradi “zlorabe otroka”. Sicer pa zakon ne podaja nobene konkretne definicije tega, kaj bi se štelo kot “nepotrditev” otrokovega spola. Prenovljena zakonodaja prav tako ne razlikuje glede starosti otroka in tega, kako dolgo se otrok identificira kot transspolni. Prav tako ne opredeljuje socialne tranzicije napram medicinski deformaciji biološkega spola. Obenem še vedno ni jasno, na kateri zakon ali precedens bi se kalifornijska sodišča lahko sklicevala pri ugotavljanju, ali je starš zadevo “potrdil”. Še manj pa opredeljuje standarde, ki veljajo za tovrstne situacije.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...