Čeferin v pogovoru za Politico blatil Slovenijo in drugače misleče medije

Datum:

Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, se je zadnje čase nekajkrat pošteno vmešal v slovensko politiko, čeprav se kot predsednik Uefe v bistvu niti ne bi smel. Nekateri mediji so med drugim tudi namigovali na njegov “uradni” vstop v politiko, a se je Čeferin očitno odločil drugače. V pogovoru za Politico je namreč napovedal, da se namerava leta 2023 potegovati za nov mandat na čelu Združenja evropskih nogometnih zvez, hkrati je tako v luči supervolilnega leta v Sloveniji, državnozborskih, predsedniških in lokalnih volitev leta 2022, zavrnil morebiten vstop v slovensko politiko. Za Politico je namenil tudi nekaj besed o “medijih politične stranke” in tudi o Sloveniji.

Aleksander Čeferin vztraja, da nima ambicij vstopiti v slovensko politiko. “Moje skromno mnenje je, da lahko tukaj veliko bolj pomagam svetu kot s političnega položaja v Sloveniji,” je dejal za Politico in potrdil, da si bo leta 2023 prizadeval za še en mandat na vrhu Uefe. A so se ob njegovem vmešavanju v slovensko politiko mnogi tudi spraševali, ali bi Čeferin morebiti lahko prevzel vodenje države in zamenjal Boruta Pahorja. Vemo, da se je vmešaval v komedijo KUL, kjer naj bi neuspešno menjavali predsednika vlade, a sedaj je Čeferin v bistvu poniknil.

Čeferin v tujini blati Slovenijo in drugače misleče medije
Ob tem je v pogovoru za Politico o Sloveniji dejal, da “v Sloveniji še nikoli nismo bili tako razdeljeni. Nikoli ni bilo toliko napetosti”. Spomnimo se samo skupne oddaje RTV Slovenija in POP TV, kamor so povabili “stroko” za oddajo o obvladovanju covid krize in je bil med gosti tudi “strokovnjak za covid” Čeferin. Takrat je dejal, da se domače težave rešujejo doma, a tudi sam rad “pojamra” glede aktualne vlade. Oddaja vsekakor ni bila namenjena za obvladovanje covida, ampak je šlo za politično agitacijo in poglabljanja razdora v naciji, v kateri je sodeloval tudi sam, sedaj pa v Politicu govori o razdvojenosti. “Nikoli ni bilo toliko žalitev prek družbenih omrežij in drugih medijev, ki so očitno mediji politične stranke,” je še dejal. Da se spravlja na medije, ki ne pišejo tako kot on citira, ni nič presenetljivega, saj se spogleduje tudi z beloruskim diktatorjem, ki zatira novinarje in medije, Aleksandrom Lukašenkom.

Foto: Twitter

Da Čeferin ne skriva svojih proruskih teženj, tudi ni skrivnost. Letos je namreč pod okriljem Uefe zahteval, da Ukrajina delno spremeni dres za evropsko prvenstvo in z uradnega dresa ukrajinske nogometne reprezentance odstrani politični slogan Slava junakom. Ukrajinci imajo namreč natisnjeno tudi silhueto države, ki vključuje tudi Krim, zaradi katerega je Ukrajina v sporu z Rusijo vse od leta 2014. Tako so mogli Ukrajinci odstraniti slogan, ker je politične narave, ki je Rusija ne podpira. Tako je Čeferin očitno stopil na rusko stran. Kako pa se godi ostrim kritikom ruskega predsednika, je znano, pogosto se jim dogajajo takšne ali drugačne “nesreče”. Še včeraj smo poročali o političnem umoru, Putinovega kritika so namreč našli mrtvega pred njegovim stanovanjem v Moskvi.

Aleksander Čeferin in Vladimir Putin (Foto: epa)

In konec koncev, kaj je vzrok, da se Čeferin “umika” iz politike. Zagotovo je to denar. Kot predsednik Uefe Čeferin zasluži več kot predsednik vlade in države skupaj. Ravno zato je težko zapustiti takšno korito, polno denarja.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

V Krško prihajajo kandidati za evropske poslance

Kot na svoji Facebook strani obvešča Mestni odbor SDS...

Zaključena preiskava umora moškega, ki je bil umorjen in najden v gozdu

Gorenjski policisti so bili v ponedeljek, 8. aprila 2024,...

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...