Strokovni svet UKC LJ danes soglasno sprejel sklep: “Predlagamo obvezno cepljenje proti covidu-19”

Datum:

Strokovni svet UKCLJ je danes na izredni seji soglasno sprejel sklep: Zaradi interesa in trpljenja vseh naših bolnikov (s covidom ali brez), ki traja dve leti in mu ni videti konca, Strokovni svet UKCL predlaga uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19, je Univerzitetni klinični center Ljubljana sporočil na svojem Twitterju. 

Covidna kriza traja že dve leti. Posledice ne čutijo le tisti, ki se okužijo, ampak tudi ostali, saj je zdravstveni sistem obremenjen in do zdravljenja ne pridejo tisti, ki ga potrebujejo. Zato je danes strokovni svet UKC Ljubljana na izredni seji sprejel sklep, da zaradi interesa in tudi trpljenja bolnikov, tistih s covidom ali brez njega, predlagajo uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19.

Tudi svetovalna skupina za covid-19 je že večkrat poudarila, da podpirajo obvezno cepljenje predvsem za starejše. Mateja Logar je včeraj dejala, da je skupina že pred več meseci povedala, “da strokovno podpiramo obvezno cepljenje, predvsem pri starejših od 50 let in tistih, ki imajo pridružene bolezni, saj so to tisti, ki najpogosteje prihajajo v bolnišnice. Tukaj je definitivno, strokovno gledano, povsem upravičena odločitev za obvezno cepljenje.”

Četrtega vala ne bi bilo, če bi imeli več cepljenih ljudi
Tudi infektologinja Bojana Beović meni, da bi bilo morda za nas, “državo, ki je navajena obveznega cepljenja, smiselno tudi covidno cepivo uvesti na tak način, kot imamo uvedena otroška cepljenja. Dejansko četrtega vala v bolnišnicah, vseh teh intenzivnih terapij, smrti, ne bi imeli, če bi imeli bistveno več ljudi cepljenih.” Tudi predsednik države Borut Pahor uvedbi obveznega cepljenja ne nasprotuje.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...

Hamasovec priznal: Z očetom in bratrancem smo skupinsko posilili Izraelko, nato pa jo ubili

Grozodejstvom, ki jih je 7. oktobra zagrešil nad izraelskimi...

Obrtniki in podjetniki na vlado naslovili kar 137 zahtev

Obrtniki in podjetniki so letos na vlado naslovili 137...