Celje bogatejše za javno sanitarno enoto, prilagojeno invalidom

Datum:

Po zgledu drugih sodobnih mest se je tudi Mestna občina Celje odločila, da z javno sanitarno enoto poveča razpoložljivost javnih stranišč v Celju. Prvo takšno javno sanitarno enoto so namestili na parkirišču pri Turški mački in je od petka na voljo uporabnikom. Sanitarna enota, ki nosi ime W CE, bo zaenkrat odprta od 6. do 22. ure, za njeno uporabo pa bo treba odšteti 0,50 evra.

Mobilna sanitarna enota je prilagojena invalidom in ima dovozno rampo. Opremljena je z opremo za dezinfekcijo, notranjo in zunanjo osvetlitvijo, video nadzorom ter previjalno mizo. V hladnih dneh bo ogrevana. Notranjost je v celoti izdelana iz nerjaveče pločevine.

Zunanja stran mobilne sanitarne enote je opremljena z interaktivno elektronsko tablo, na njej je nameščen tudi zemljevid Celja.

Foto: MOC

Za vzdrževanje sanitarne enote bo skrbelo javno podjetje Zelenice. Mobilna sanitarna enota je plod slovenskega znanja in jo je izdelalo podjetje Feroholding iz Krmelja. Cena enote z vsemi dodatnimi elementi je bila 44.600 evrov. Vsa ostala pripravljalna in gradbena dela je izvedlo Javno podjetje Zelenice. Mestna občina Celje je konec minulega meseca namenu predala tudi sodobne javne sanitarije Toilet v stavbi Celjskega doma, prav tako prilagojene invalidom.

Celjski glasnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Ministrstvo za okolje ne želi razkriti avtorjev okoljsko sporne odločbe

Prebivalci Ljubljane in širše ne smejo izvedeti, kdo je...

Naša vlada jih financira, medtem poteka mednarodna kampanja za ukinitev UNRWA

Dokazov, da je UNRWA prestreljena s teroristi in ideologijo...

Alenka Forte: Minister, ki se ne želi soočiti z javnostjo, ni vreden počenega groša

Nezavedanje resnosti težav in potreb zdravstvenega resorja se je...