Černač v oddaji Tarča razkril pritlehno delovanje poslanke Korčetove: Po zaključeni točki odšla za deset minut ven, kmalu se je pojavil zapis v Reporterju!

Datum:

“Pomembno pa je, da je po zaključeni točki odšla za deset minut ven in kmalu potem se je pojavil zapis gospoda Kršinarja o tem, kako je gospod Janša na tej seji vpil. Ne biti naivni,” je poslanec Slovenske demokratske stranke Zvonko Černač v oddaji Tarča razkrinkal zlonamerno zlorabo oblasti poslanke LMŠ Jerce Korče, ki je novinarju Reporterja Igorju Kršinarju posredovala tajne podatke z zaprte seje Knovsa. Kmalu zatem je Reporter objavil neresnične navedbe, ki bodo razkrite z objavo magnetograma, ko bo odpravljena oznaka tajnosti.

Bolj pomembno pa je, da je po zaključeni točki odšla za deset minut ven in kmalu potem se je pojavil zapis gospoda Kršinarja o tem, kako je gospod Janša na tej seji vpil. Ne biti naivni. Vse to se dogaja zaradi tega, ker je parlamentarni komisiji od 2. oktobra onemogočeno, da bi zaključila nadzor,” je bistvo celotnega problema izpostavil poslanec Slovenske demokratske stranke Zvonko Černač v oddaji Tarča, kjer je razkrinkal ustavno sporno delovanje poslanke in podpredsednice LMŠ Jerce Korče.

Jerca Korče pa se je znašla tudi v sporu s predsednikom SDS Janezom Janšo, ko ga je obtožila, da bodo “padale glave”. Sama teh svojih besed ni več izrekla, saj se je izgovorjala na pritiske, ki naj bi jih bila deležna s strani Janeza Janše. “… kakšen je način njegovega komuniciranja javno. Sedaj vem, kakšen je njegov način komuniciranja zasebno. Jaz sem to doživela kot pritisk, željo po discipliniranju, ne nazadnje take pritiske doživljam že dve leti, preden sem stopila v politiko, pa sem velikokrat sklonila glavo, zato da se strasti umirijo. Enkrat si reče človek, da je dovolj. Dovolj je, da se nenehno napada, nenehno grozi preko družabnih omrežij,” je svoje izmišljene blodnje javno izpovedala Korčetova.

A ji je čistega vina hitro nalil znova Černač, ki ji je povedal, da bo jutri prišla resnica na dan ter da bo zelo zardevala. “Glede na tvite, ki ste jih objavili, so pa bile izrečene v teh tvitih zelo velike laži. Gospod Janša je bil obtožen, da je na seji Knovsa grozil s padanjem glav ter da je vpil in kričal. Kolegica Jerca Korče bo jutri zelo zardevala, ko bo ta magnetogram te seje in komisije in kar je gospod Janša povedal, javno objavljeno,” je zaključil Černač.

Jerca Korče zamišljeno gleda poslanca SDS Zvoneta Černača. (vir Tarča RTV Slo)

Predsednik vlade ključen igralec v tej aferi
Zvonko Černač pa je tudi izpostavil, da se s to zadevo sploh ne bi nihče ukvarjal, če bi bilo parlamentarni komisiji omogočeno izpeljati nadzor 1. oktobra. Vendar so v krogu predsednika vlade začutili nelagodje in s svojimi manevri poskušali komisijo odvrniti od raziskovanja resnice. “Knovs opravlja nadzor nad obveščevalnimi službami. Izvršna veja oblasti v to ne bi smela posegati. Kot vidimo, pa posega, ga blokira. Treba je povedati, da bi moral biti nadzor zaključen 2. oktobra. Nobene debate ne bi bilo, v kolikor bi direktor Sove, kar je dan prej napovedal, izročil dokumentacijo. V kolikor bi izročil dokumentacijo, bi bil ta nadzor zaključen. Očitno nekaj ni v redu, zato je v ta postopek v nadaljnjih dneh posegel sam premier. Iz zadnje objave na Facebooku kaže na to, da je nadzor parlamentarne komisije preprečil gospod Šarec. Tukaj pa smo prišli na neko zelo nevarno polje. S tem krši ustavni red, premier je prisegel, da bo spoštoval ustavni red, prihaja do kršenja ustavnega reda. To se v tej državi ne bi smelo dogajati,” je zaključil poslanec SDS Zvonko Černač.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...