Češki predsednik Zeman svari: Islamska država lahko v Bosni ustanovi evropsko bazo islamskega terorizma

Datum:

Češki predsednik Miloš Zeman je brez dlake na jeziku opozoril, da je več let opozarjal na katastrofalne posledice, ki jih je prinesla Clintonova podpora bosanskim muslimanom proti krščanskim Srbom. Dejstvo je namreč, da pomoč in podpora islamskim gibanjem prinese katastrofalne posledice. 

                   

Zeman je izpostavil prepričanje, da bi lahko islamski teror svojo evropsko bazo ustvaril v Bosni, glede na to, da je tam že izobešenih več zastav teroristične skupine Islamska država. Ponovno je opozoril, da bi lahko zmaga nad Islamsko državo na Bližnjem vzhodu povzročila metastaze terorizma v Evropi.

Tuji borci bi lahko po porazu ustanovili novo Islamsko državo
“Obstaja iluzija, da Islamska država slabi in izgublja svoje ozemlje. Rak islamskega terorizma ima svoje metastaze in te so tako smrtonosne kot tumor. Nedavno sem opozoril na fenomen tujih borcev, ki se lahko po padcu Islamske države premaknejo v Afganistan in tam ustanovijo novo Islamsko državo. Ti pa lahko ustvarijo evropsko bazo v Bosni, saj tam v nekaterih mestih visijo zastave Islamske države,” je Zeman povedal v intervjuju.

Foto: YouTube

Zeman je opozoril, da so med državljansko vojno v nekdanji Jugoslaviji muslimanski borci iz tujine pridrveli na pomoč Bošnjakom, torej muslimanom. “To pomeni, da obstaja določeno tveganje, da se vzpostavi evropska baza islamskega terorizma,” je češki predsednik dejal glede Bosne in HercegovinePoleg tega je dodal, da so mu pogosti napadi na turistične destinacije v Evropi vzbudili strah, da bi lahko tudi Praga postala tarča islamskih teroristov, zato je mestnim oblastem priporočil poostritev varnostnih ukrepov.

Foto: iStock

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...