Četrtkovega vseslovenskega protestnega shoda se bodo udeležili tudi iz Sindikata delavcev migrantov! Avtobusi po Sloveniji se polnijo – zato se organizirajo dodatni avtobusi!

Datum:

Še samo tri dni je do vseslovenskega protestnega shoda, ki ga pripravlja Civilna iniciativa Rešimo Slovenijo. Sodelovanje na ljubljanskem Prešernovem trgu je že napovedalo 14 političnih strank in civilnih iniciativ – shod bo potekal v Ljubljani v četrtek, 10. oktobra. Čas je, da državljani spregovorimo in opozorimo na vse napake vladajoče vlade, zaradi katerih trpijo državljanke in državljani. Protestu se pridružujejo tudi delavci migrantov, saj tudi sami že predolgo občutijo “ignoranco oblastnih sleparjev do življenja državljanov”, kot so to navedli v njihovem sindikatu. 

Delavcev, zaposlenih v tujini, je po nekaterih ocenah preko 30 tisoč, v sindikatu upajo na čim večjo udeležbo. “Država in njeni organi delavcem, ki so zaposleni v tujini, že lep čas greni življenje. Zaradi nepravičnega, protizakonitega plenjenja denarja tem delavcem so se mnogi znašli v brezizhodnem položaju, nastale so tudi težke socialne stiske, medtem ko na naš račun uživajo privilegiranci,” so se na protest odzvali v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije.

“Slovenija je šolski primer sodelovanja politike in sodstva, ki že dolgo ni več nepristransko in neodvisno, je šolski primer izkoriščanja oblasti in položajev, šolski primer korupcije in klientelizma, šolski primer moči in privilegijev posameznikov, ki se v javnosti s tem še hvalijo, ter šolski primer kraje državnega premoženja, ki se v Sloveniji odvija kar javno, na očeh vseh. Počasi bo tega dovolj! Ljudje moramo končno nekaj storiti, saj po ustavi oblast v državi pripada nam! Pričeli smo z zbiranjem prijav in organizacijo prevozov na protest,” še sporočajo.

Protest se začne ob 16. uri
Program protestnega shoda Rešimo Slovenijo se bo v četrtek, 10. oktobra, začel ob 16. uri na Pogačarjevem trgu, kjer bodo nastopili glasbeniki, pevci, folklorne skupine, osrednji del progama pa bo pred Prešernovim spomenikom ob 17. uri, kjer bosta nastopila tudi skupina Pepel in kri ter Alfi Nipič s svojimi muzikanti.

Iz vse Slovenije bodo organizirani tudi avtobusni prevozi proti Ljubljani.

VOZNI REDI AVTOBUSOV SO NASLEDNJI:
1. MARIBOR–LJUBLJANA

Avtobusna postaja Maribor 14.00

Prihod Ljubljana, Slovenska cesta (avtobusna postaja pri Nami in Pošti) 15.50

2. MURSKA SOBOTA–GORNJA RADGONA–LENART–LJUBLJANA
Avtobusna postaja Murska Sobota 12.45

Avtobusna postaja Gornja Radgona 13.15

Avtobusna postaja Lenart 13.45

Prihod Ljubljana, Slovenska cesta (avtobusna postaja pri Nami in Pošti) 15.50

3. LJUTOMER–ORMOŽ–PTUJ–SLOVENSKA BISTRICA–SLOVENSKE KONJICE–CELJE–LJUBLJANA
Avtobusna postaja Ljutomer 11.50

Avtobusna postaja Ormož 12. 20

Avtobusna postaja Ptuj 13.10

Avtobusna postaja Slovenska Bistrica 13.40

Avtobusna postaja Slovenske Konjice 14.00

Avtobusna postaja Celje 14.40

Prihod Ljubljana, Slovenska cesta (avtobusna postaja pri Nami in Pošti) 15.50

Za pokritje stroškov prevoza se bodo na avtobusu pobirali prostovoljni prispevki.

Prvi polni avtobusi so prijavljeni iz Maribora (3 avtobusi), Slovenske Bistrice in Laškega, zato se na teh linijah organizirajo dodatni avtobusi.

Zaradi organizacije avtobusnih prevozov organizatorji prosijo, da se prijavite na telefonski številki 01 241 88 14 ali na e-pošto: [email protected].

Več o prevozih je dostopno tukaj: avtobusni prevozi

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...