Madurov neumen načrt za boj proti lakoti v Venezueli: V vsako učilnico bi postavil kokošnjake in sadovnjake

Datum:

Venezuela se spopada z grozljivo lakoto, 80 odstotkov državljanov je ostalo brez potrebnih sredstev za nakup vsaj treh obrokov na dan za svoje družine. Venezuelski diktator Nicolás Maduro je v sredo napovedal svoj načrt za boj proti lakoti: postavil bi sadovnjake in kokošnjake v vsako učilnico v Venezueli.

                   

Ker je venezuelsko gospodarstvo povsem na tleh, trgovinske police pa prazne, se je socialistični diktator spomnil nove neumnosti, kako ustaviti lakoto. Spodbuja ljudi, naj se naučijo sami predelovati hrano, in pravi, da ima tudi sam doma kokošnjak in da se prehranjuje samo z jajci, ki jih izvalijo njegove kokoši. Če verjamete v gozdne vile, seveda.

V oddaji na venezuelski državni televiziji je Maduro v sredo predlagal svoj načrt za boj proti lakoti. Dejal je, naj se v učilnice namestijo kokošnjaki in naj se na tak način nahrani stradajoče otroke – čeprav še vedno trdi, da krize ni. Predlagal je tudi sadovnjake v šolah. “Vsaka šola ima prostore, nekatere imajo velike prostore. Tam bi lahko imele živali, dvesto, tristo kokoši,” je predlagal.

Ko država umira, na dan pridejo vse vrste neumnosti
“Sami lahko zgradite kokošnjake, v vsaki šoli po tristo kokoši,”
je predlagal Maduro in dejal, da ima tudi sam doma kokošnjak in kokoške uporablja za pridelavo hrane. Dejal je še, da je nujno treba ljudi naučiti, kako lahko sami pridelujejo hrano. “Ljudje smo se razvili zato, ker smo se naučili uporabljati svoje roke, in takrat, ko smo delali z rokami, so se s tem razvijali tudi možgani,” je še razložil.

Venezuelski diktator Nicolas Maduro (Vir: Twitter)

Madurov načrt je torej napolniti učilnice s skupno milijon piščanci v državi, ni pa znano, ali ga bo dejansko izvedel in kje bo dobil milijon piščancev za vse učilnice v Venezueli. V isti oddaji je obljubil tudi “pametne učilnice” z najnovejšo tehnološko opremo za otroke. V vsako učilnico bi uvedel tudi tablice z izobraževalnimi materiali od prvega do šestega razreda. Ni pa razložil tega, kako namerava država, ki ne more niti nahraniti svojega prebivalstva, kupiti najnovejšo tehnološko opremo za otroke.

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...