Cirman, Vuković, Modic bojkotirali predobravnavni narok – obtoženi so ropa!

Datum:

Vesna Vuković, Primož Cirman in Tomaž Modic bi se morali danes zglasiti na sodišču. Zoper obtožene se namreč vodi kazenska zadeva zaradi kaznivega dejanja ropa. To jim v tožbi očita zasebni tožilec Rok Snežič, zoper njih pa je vložil še vrsto drugih postopkov. Vse skupaj naj bi jih bilo 12 ali 13 po besedah njegovega zagovornika. Vuković, Cirman in Modic so se procesu izognili, ta pa se je sedaj začel v njihovi odsotnosti. 

                   

Trojica obtoženih je javnosti dobro poznana. Do nastopa vlade Roberta Goloba so pisali za portal Necenzurirano, ki se je do volitev predstavljal kot neodvisen. Po volitvah je novinarka Vesna Vuković postala svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi, Tomaž Modic si kruh ob novinarskem delu reže še kot sodelavec preiskovalne komisije Mojce Šetinc Pašek, s katero skupaj preganjata do vlade kritične medije. Edini, ki od vladne pogače (vsaj tako je videti) ni dobil ničesar, je Primož Cirman, je pa zato njegova soproga postala v. d. direktorice vladnega urada za komuniciranje. Portal je sicer znan po napadih na osebe zunaj pola politične levice. Eden takšnih je  Rok Snežič, sicer reden “gost” njihovih pisanj.

So bili pa zato na predobravnavnem naroku prisotni zagovorniki obtoženih, ki so izpovedali, da so njihovi klienti seznanjeni z današnjim narokom in da se strinjajo, da se ta opravi v njihovi nenavzočnosti.

Zapisnik iz predobravnavnega naroka

 

Zapisnik iz predobravnavnega naroka

Snežič predložil nove dokaze
Narok je po naznanitvi obtoženih stekel, nato je sledila nova predložitev dokazov. V spis je bilo vloženo potrdilo Ministrstva za pravosodje z dne 28. 2. 2022 o nekaznovanosti zasebnega tožilca, dokazilo o vpisu zasebnega tožilca (Snežiča) o vpisu v register lobistov pri KPK, ki ga ne bi bilo mogoče pridobiti, če bi mu bila izrečena zaporna kazen, davčno izobraževanje, iz katerega izhaja, da je davčni svetovalec, potrdilo osnovnega sodišča v Banji Luki z dne 27. 9. 2022. Iz tega izhaja, da zoper tožilca na območju BiH ni vložena nobena obtožnica niti mu ni bila izročena obsodilna sodba, potrdilo PU Banja Luka, ki dokazuje nekaznovanost zasebnega tožilca ter sklep o dopustnosti ustavnega sodišča BiH z dne 9. 2. 2022, iz katerega izhaja, da proti zasebnemu tožilcu ni bil izrečen noben ukrep izgona z območja BiH ter prepovedi vstopa in bivanja na območju BiH. Zasebni tožilec se je sicer tudi sam opravičil, ker zaradi zdravstvenih težav na naroku ni mogel biti prisoten.

Nato je do sodnice pristopil še zagovornik obtoženke Vesne Vuković, ki je predložil svoje dokaze in predlagal zaslišanje priče Ada Avdića.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki