Čordić znova ustrahuje uradnike ministrstva za kulturo – tokrat s pomočjo policije in tožilstva!

Datum:

13. januarja 2022 sta ministrstvo za kulturo v zvezi s primerom izbrisa aktivista Zlatana Čordića iz razvida samozaposlenih v kulturi obiskala dva predstavnika policije. Na ministrstvu so prepričani, da gre za nedopusten poseg v neodvisnost uradništva, ki je postopek začelo po uradni dolžnosti in v skladu z vsemi strokovnimi merili. Obenem je primer še posebej škandalozen za pravno državo, v kateri tožilstvo grožnje uslužbencem in ministru ne jemlje resno, dodajajo.

Z ministrstva za kulturo so sporočili, da sta jih v četrtek, 13. januarja 2022, obiskala dva policista Oddelka za gospodarsko kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, ki sta zbirala informacije o domnevnem kaznivem dejanju, povezanem z izbrisom aktivista Zlatana Čordića iz razvida samozaposlenih v kulturi in s prenehanjem pravice do plačila prispevkov za socialno varnost.

Policista sta uradnika, ki ju je sprejel, po trditvah ministrstva za kulturo spraševala o podrobnostih v zvezi z odločbo, s katero je bil Čordiću odvzet status samozaposlenega v kulturi. Zanimalo ju je, kdo je napisal odločbo, ali so se vsi vključno s pravno službo strinjali glede odločbe in ali je kdo na ministrstvu glede odločbe imel pomisleke.

Dvojna merila okrožnega državnega tožilstva
Na podlagi anonimne prijave naj bi policija preiskovala sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, postopek pa naj bi vodilo Okrožno državno tožilstvo. Kdo je osumljen kaznivega dejanja, policista nista želela razkriti.

Na ministrstvu za kulturo so za javnost iz teh razlogov še enkrat pojasnili, da Čordić ni nikoli izgubil pravice do plačevanja prispevkov za socialno varnost, “je pa ministrstvo doživelo cel kup organiziranih zastraševalnih napadov na stavbo in uslužbence.” Pri tem so spomnili, da so bile ulice pred ministrstvom večkrat blokirane, stavba je bila ob več priložnostih tarča grafitov, znani storilci pa so pred ministrstvom postavili krvave mize in stole z imeni ministra in uslužbencev ministrstva, medtem ko je Čordić s smrtjo grozil tudi uslužbenki ministrstva. Okrožno državno tožilstvo za vse našteto ni nikoli pokazalo zanimanja.

V nadaljevanju sledi še celotna izjava ministrstva za kulturo, ki jo je mogoče najti tudi na spletni povezavi TUKAJ:

Ministrstvo za kulturo sta 13. januarja 2022 obiskala predstavnika policije zaradi primera izbrisa Zlatana Čordića – Zlatka iz razvida samozaposlenih v kulturi.

Včeraj sta prostore ministrstva obiskala dva policista Oddelka za gospodarsko kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana. Zbirala sta informacije o domnevnem kaznivem dejanju, povezanem z izbrisom Zlatana Čordića – Zlatka iz razvida samozaposlenih v kulturi in s prenehanjem pravice do plačila prispevkov za socialno varnost.

Uradnika, ki ju je sprejel, sta spraševala o podrobnostih o tem, kdo na ministrstvu je napisal odločbo, s katero se je Čordiću odvzelo status samozaposlenega v kulturi, ali so se z odločbo vsi na ministrstvu, vključno s pravno službo, strinjali in ali je kdo na ministrstvu o odločbi imel pomisleke. Povedala sta, da preiskujeta sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, in sicer na podlagi anonimne prijave, postopek pa vodi Okrožno državno tožilstvo. Kdo je kaznivega dejanja osumljen, nista želela komentirati.

Pojasnjujemo, da Zlatan Čordić – Zlatko ni nikoli izgubil pravice do plačevanja prispevkov za socialno varnost. Je pa ministrstvo doživelo cel kup organiziranih zastraševalnih napadov na stavbo in uslužbence. Ulica pred ministrstvom je bila večkrat blokirana, tako da uslužbenci nismo mogli nemoteno domov, stavba ministrstva je bila večkrat popisana z grafiti, pred ministrstvom so znani storilci postavili krvave mize in stole z imeni ministra in uslužbencev ministrstva. Gospod Čordić pa je povrhu vsega s smrtjo grozil uslužbenki ministrstva. Preseneča nas, da je vsakega od teh primerov tožilstvo spregledalo.

Menimo, da gre za nedopusten poseg v neodvisnost uradništva, ki je postopek začelo po uradni dolžnosti in v skladu z vsemi strokovnimi merili, hkrati pa posmeh pravni državi, saj na drugi strani tožilstvo groženj uslužbencem in ministru nikoli ni jemalo resno.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....