Črnčec s pomočjo Šarca kot marionete na poti do popolne oblasti na Morsu?

Datum:

Po včerajšnji kavi bodočega najverjetnejšega mandatarja za sestavo nove vlade Roberta Goloba in predsednika iz parlamenta izpadle stranke LMŠ, Marjana Šarca, sta bila oba bolj redkobesedna, vendar bo sodeč po portalu Požareport v primeru uresničitve Šarčeve želje po stolčku ministra za obrambo Marjan Šarec le “lutka”, vse niti pa bo vlekel vsem dobro znan spletkar, Damir Črnčec, ki je s svojimi spletkami v preteklosti že večkrat poskusil doseči svoje cilje. Danes naj bi bilo sicer pričakovati, da bo v okviru koalicijskih pogajanj prišlo do razreza ministrskih mest po koalicijskih partnerjih. 

                   

Po srečanju Roberta Goloba in Marjana Šarca na kavi sta bila oba bolj redkobesedna, videti naj bi bilo, da njuno srečanje ni obrodilo sadov, vendar je raziskovalni novinar Bojan Požar na svojem portalu objavil dodatne informacije iz ozadja, ki znajo biti v primeru uresničitve izredno zaskrbljujoče. Ker Šarec ne izpolnjuje pogojev za zasedbo obrambnega ministra, česar naj bi si želel, je zadeva še pod vprašajem, se pa pojavljajo namigovanja, da bi v tem primeru “vse niti iz ozadja vlekel” Šarčev svetovalec, Damir Črnčec, kar pa je izredno zaskrbljujoče glede na njegovo spletkarsko preteklost.

Šarec nima potrebnih karakteristik
Požareport je na svojem portalu objavil, da ministrstvo za obrambo na položaj ministra želi postaviti “strokovnega in politično močnega igralca”, saj se bo v prihodnosti tisti, ki bo to vlogo prevzel, moral soočiti z izzivi, ki bodo to od njega zahtevali. To je slaba novica za Šarca, ki si to pozicijo želi, saj ga “politična moč in strokovnost” ne odlikujeta, ne izpolnjuje pa niti pogoja znanja angleščine, ki je na tej poziciji prav tako absoluten pogoj. Vsekakor pa ima tudi veliko željo po oblasti tudi njegov svetovalec Črnčec, da bi lahko prevzel vodenje vojaške obveščevalne službe.

Damirja Črnčeca odlikujejo laži in spletke
Črnčec, ki naj bi bil po besedah vira, ki ga navaja Požareport “mahnjen na denar, želi pa si priti do popolne oblasti na Morsu”, je sicer nagnjenost k lažem in spletkarjenju v doseganju svojih oblastniških ciljev dokazal že večkrat v preteklosti. V nadaljevanju je na portalu zapisano, da bi v primeru, da “Črnčec le zasede mesto ministra, potem obvladoval vse kadre, Šarec pa bi bil le marioneta, pri  Vsi se tudi še zelo dobro spomnimo, kako se je končalo, ko je Črnčec obvladoval Sovo – z afero Lepa Nataša,” je zapisal Požareport, ob čemer je opomnil na epilog afere Lepa Nataša, ko je nekdanji predsednik vlade Šarec izsilil v Sovi zaposlitev svoje znanke Nataše Hribar. Pri tem naj bi sodelovala in o tem lagala tudi Črnčec in nekdanji direktor Sove Rajko Kozmelj. Zahteva za zaposlitev je bila podana že prvi dan mandata Kozmelja, ki je od vodje kadrovskih zadev na Sovi M.S. zahteval, da jo zaposli. Spomnimo, da je Šarec ob razkritju afere zatrdil, da ni imel nobenega vpliva na zaposlitev svoje znanke. Kasneje se je izkazalo, da temu le ni bilo tako.

Znan po želji po oblasti
Črnčec je znan po svoji želji po oblasti, to pa je dokazal z več dokazanimi spletkarjenji z različnimi ljudmi, zato morebiti ne čudi tudi izjava Mateja Tonina, predsednika NSi, proti katerem je Črnčec pred kratkim izgubil tožbo, ki je o Črnčecu dejal, da je “je zagrenjen spletkar. Svoj negativizem in laži bruha vsepovsod. Delal je za Janeza Janšo, danes dela za Marjana Šarca, jutri pa bo verjetno služil tretjemu gospodarju. Vsekakor mu ne zaupam, nikoli ne veš, kdaj te bo izdal”, je tedaj izjavil Tonin.

Damir Črnčec. (Foto: STA)

Robert Golob, Tanja Fajon in Luka Mesec zaenkrat še niso natančno razkrili kakšen bo razrez ministrskih mest po strankah. Štiri ministrska mesta naj bi po besedah Goloba šla stranki SD, tri pa Levici.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki