Migrantski skvoterji iz bloka pregnali prvotne stanovalce

Datum:

Okoli 60 prebivalcev bloka v Marseilleju je bilo prisiljeno zapustiti svoje domove zaradi strahu pred nigerijskimi ilegalnimi migranti, ki so se na silo vselili v stanovanja. Nigerijski skvoterji naj bi ravno tako bili izredno nasilni, med njimi pa naj bi prihajalo tudi do spopadov z mačetami.

Ena od izseljenih stanovalk imenovana Melina je povedala, da so ji nigerijski migranti vdrli v stanovanje, ko je bila nekje drugje čez vikend. Na vlom jo je opozoril sosed, ko pa se je vrnila domov Nigerijci niso želeli zapustiti njenega stanovanja in so jo potisnili na hodnik.

24-letna Zineb se je odločila, da zapusti svoje stanovanje in se vrne družini. Kakor je povedala, ne more “ostati v stanovanju, kjer se ne počuti varno.” Da je nevarnost pred ilegalnimi migranti še kako resnična kaže dejstvo, da je z migranti prišlo do hude eskalacije v nasilju, pretežno med samimi migranti, prisotna pa je tudi prostitucija in preprodaja mamil.

Različne migrantske tolpe se na skupnih prostorih bloka med sabo spopadajo z mačetami nato pa pobegnejo nazaj v stanovanja iz katerih so prepodili prvotne stanovalce.

“Ko se spopadajo med seboj, udarjajo po vratih stanovanj, da bi jim odprli in bi se lahko skrili. Drugi klan jih hoče mrtve, zato iščejo zatočišče pri nas,” je za francoske medije pojasnila Nella. Zaradi takšnega početja sredi noči so se njeni otroci zbudili prestrašeni in šokirani. Ker mati ni odprla vrat stanovanja so ji kasneje migranti iz maščevanja zažgali stanovanje. Končno se je odločila, da je bolje če z družino pobegne drugam.

Ivan Šokić, Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...