Črno na belem: za hujskaško protivladno skupino na Facebooku “V Sloveniji sem doma” stoji stranka LMŠ!

Datum:

“Zgledi vlečejo kajne? Če predsedniku vlade, ki po letih že spada v covid rizično skupino ni potrebno v zaprtem prostoru imeti maske pri rokovanju z osebo, ki prihaja iz rizične države, zakaj bi jo morali imeti šolarji, ki sploh niso rizična grupa?” so zapisali v protivladni skupini z imenom “V Sloveniji sem doma”, včeraj pa so se očitno spozabili in ponovno objavili isto predelano fotografijo, na kateri sta premier Janez Janša in srbski predsednik Aleksandar Vučić, in sicer kar na profilu stranke LMŠ. 

V stranki LMŠ so se spozabili, saj so z včerajšnjo objavo na Facebooku izdali, da v resnici prav oni stojijo za protivladno skupino z imenom “V Sloveniji sem doma”. Ista predelana fotografija, ki je bila najprej objavljena na profilu že omenjene skupine, je bila namreč včeraj objavljena kar na profilu stranke LMŠ pod komentarjem Janeza Janše, ki se je odzval na sporni zapis Socialnih demokratov, da “podpirajo poziv ravnateljev za šole brez mask.”

Janša je ob tem zapisal: “Odkrito spodbujanje h kršitvi pravil, ki varujejo javno zdravje in še posebej življenja ranljivih skupin, je skrajno zavržno. Splošno ogrožujoče. Politiki @strankaSD in @StrankaLMS s takim ravnanjem rušite napore zdravstva in vseh drugih ter se norčujete iz vladavine prava.” Posnetek zaslona s Facebooka je datiran na 31. avgust. Grafika je namerno narejena nekoliko slabše, tako da izgleda, kot da jo je delal nek amater. Drugi posnetek zaslona pa je datiran včeraj, v njem pa lahko vidimo isto grafiko, ki je obrezana in prirejena Twitterju. So se pač spozabili in jo spustili kar iz uradnega profila stranke LMŠ.

Objava iz propagandne Facebook skupine LMŠ po imenu “V Sloveniji sem doma”. (Foto: Facebook)

Z novim tednom pa so pričeli veljati strožji ukrepi pri uporabi mask med šolskim poukom. Nekateri ravnatelji so podprli stranko SD in pozvali vlado k šoli brez mask. Epidemiologi so si enotni, da bi morale politične stranke zaradi epidemije in direktive stroke v tem trenutku opustiti politično propagando. Otroci so prenašalci virusa, ki lahko s prenosom smrtno ogrozijo svoje starše ali stare starše.

Propagandna protivladna skupina na Facebooku, ki jo vodi LMŠ. (Foto: Facebook)

“Podpiramo poziv ravnateljev za šole brez mask. Pozivamo, da ukrepe za vrtce in šole oblikuje stroka. Ob epidemiologih tudi pedagogi, socialni delavci, psihologi, praktiki. Zahtevamo jasen in predvidljiv načrt z vključevanjem vseh, ne dekrete iz danes na jutri. Za šolo brez mask,” so zapisali Socialni demokrati na svojem Twitter profilu.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Je Tina Gaber botrovala odstopu direktorja Zavoda RS za šolstvo?

Dolgoletni direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj je...