Danes bodo Socialni demokrati razpravljali o usodi Švarc Pipanove

Datum:

Socialni demokrati bodo današnjo razpravo namenili spornemu nakupu sodne zgradbe, ki ga je opravila ministrica Dominika Švarc Pipan. Bo končno sprejela odgovornost za svoje ravnanje in odstopila? 

Predsedstvo Socialnih demokratov bo danes razpravljalo o ravnanju ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan oziroma njenem nakupu sodne zgradbe na Litijski cesti v Ljubljani. Informacijo je potrdila predsednica stranke Tanja Fajon.

Sicer bo to prvo srečanje letos. Med razpravo se bodo dotaknili različnih tematik, tudi morebitne ministričine odgovornosti. Fajonova je poudarila, da ni pripravljena na slepo zaupati, zato pričakuje odgovore in pojasnila.

Znano je še, da je SDS proti ministrici napovedala interpelacijo.

Ministrica sicer nima visoke podpore v javnosti. Glede na zadnjo anketo Mediane več kot polovica vprašanih meni, da so zahteve po odstopu ministrice upravičene. Tako je odgovorilo več kot 51 odstotkov vprašanih. Ministrica je nazadnje dejala, da ne namerava odstopiti. Zaradi izrazito spornega nakupa je raje razrešila svoje podrejene, denimo generalnega sekretarja na ministrstvu Uroša Gojkoviča, poroča Portal24.

Malomarno ali koruptivno?
Spomnimo, medijska razkritja so pokazala, da je ministrica odobrila nakup nove sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani po ceni, ki je večkrat višja od cene, po kateri jo je kupil prodajalec Sebastjan Vežnaver. Po nekaterih ocenah je bila ta cena za šest milijonov previsoka.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...