Demokrati konec koncev le ne bodo glasovali o pozivu k odpoklicu z oblasti predsednika Trumpa

Datum:

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je v torek, 15. oktobra, po dvotedenskem premoru med delom v kongresu naznanila, da spodnji dom ne bo glasoval o odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi njegovega telefonskega pogovora z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

                   

Po dveh tednih premora med delom v spodnjem domu ameriškega kongresa, ki so ga demokratski kongresniki izkoristili za raziskovanje javnega mnenja, so se demokrati glede glasovanja o odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa odločili, da tega ne bodo storili.

Kot je sporočila predsednica spodnjega doma Nancy Pelosi, ne bo glasovanja o Trumpovem odpoklicu z oblasti zaradi telefonskega pogovora z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, v katerem je Trump med drugim povprašal tudi o statusu preiskave Hunterja Bidna, sina trenutno vodilnega demokratskega kandidata za predsednika in nekdanjega ameriškega podpredsednika Joa Bidna.

Stvar se je grdo maščevala demokratom
Demokratom se je vsa gnojnica, ki so jo zlivali po Trumpu, grdo maščevala, saj se je izkazalo, da bolj ko so kopali in iskali, več umazanije so odkrili na Bidnu, zaradi česar je prejšnji teden vsaj začasno v agregatu predvolilnih anket Bidna prehitela samooklicana socialistična kvaziindijanska senatorka Elizabeth Warren.

Ameriški predsednik Donald Trump (Foto: EPA)

Kot je povedala Pelosijeva, ne bo glasovanja o Trumpovem odpoklicu z oblasti, a preiskava ostaja “fluidna”. Razlog proti glasovanju je tudi dejstvo, da imajo v zgornjem domu, v senatu, večino republikanci.

Ravno tako pa bi se demokratom, ki se na vse pretege želijo odkrižati Trumpa, znal odpoklic z oblasti grdo maščevati – kot se je republikancem v 90-ih letih, ko so na enak način želeli odstaviti predsednika Billa Clintona zaradi njegove afere v Beli hiši z Monico Lewinski.

 

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....