Koliko zaslužijo komiki za polurni nastop? Serpentinšek naj bi za nastop računal 800 evrov “na roke” – poglejte, koliko pa računajo drugi slovenski komiki

Datum:

Komiki so bili že od nekdaj najbolje plačani nastopajoči. Tudi Šarec je včasih za svoj nastop vzel zajetno količino denarja. Po pisanju nekaterih medijev celo na roke. Kako pa je danes s komiki?

Že nekaj časa je davkoplačevalce razburjalo vprašanje, ki se povsem logično zastavlja: s čim držita Karl Erjavec in Dejan Židan v šahu predsednika vlade Marjana Šarca? Kot so navedli v Demokraciji, jim je vir zatrdil, da vesta, kako so Šarcu, ko je bil še komedijant, plačevali nastope “na roko”. Vir je namreč trdil, da zato, ker je od njiju oziroma stranke Šarec kot nastopajoči komedijant pred več leti dobil plačilo “na roke” in se tako izognil plačilu davka. Šarec je sicer že zanikal (tudi za Nova24TV), da bi kaj takega počel, a “sporni” naj bi bili dve plačili. Prvo za nastop ob 50. rojstnem dnevu Erjavca junija 2010. Šarca so takrat najeli pri stranki DeSUS. Posrednik je bil takratni generalni sekretar DeSUS Ljubo Jasnič, ki se je zgrozil, ko je slišal, da želi Šarec za nastop 800 evrov. Za kakšno ceno so se kasneje dogovorili, ni znano, Šarec je trdil, da se je za nastop dogovoril njegov zastopnik.

Avdič tudi do 3.500 evrov, Toš več kot pol manj
Iz leta v leto se v naši državi pojavlja vedno več komikov, ki si svojimi kratkimi humoristični nastopi kar dobro polnijo žepe. Njihovi honorarji so po navedbah portala e-Maribor v primerjavi s tistimi, ki jih komiki prejemajo v tujini, sicer zelo nizki, ampak glede na slovenske razmere so še vseeno zelo visoki.

Najbolje plačani slovenski komiki so Vid Valič, Lado Bizovičar in Denis Avdić, ki se sicer ukvarja še z vodenjem Radia 1, pojavlja se v različnih televizijskih oddajah in na prireditvah, zelo dejaven pa je tudi v gledališču. Če želite Denisa Avdića najeti, boste za njegov polurni nastop odšteli najmanj 2.500 evrov. Avdić pa za pol ure svoje prisotnosti zahteva tudi do 3.500 evrov. Enake tarife se držita tudi Valič in Bizovičar, ki se zasebne zabave zagotovo ne bosta udeležila za manj kot 3.000 evrov plačila.

Omenjena trojica sodi v sam vrh zaslužkarjev, imate pa tudi cenejšo izbiro, podobne kakovosti. Na voljo vam je odličen Matjaž Javšnik, ki za pol ure zahteva “samo” 1.100 evrov, za enak znesek pa vas bo zabaval tudi mariborski humorist Tadej Toš, ki se ponavadi loteva političnih tem. Še manj vas bo stal nastop Borisa Kobala, Lucije Ćirović in Martine Ipše, ki vas bodo pol ure spravljali v smeh že za 600 do tisoč evrov.

Foto: Facebook

No, na Borisa Kobala po aferi s plagiatom ljudje že kar malo pozabljajo. Glede na njegova leta pa bi lahko dejali, da je že čas za penzijo.

Ali so zneski humoristov previsoki, pa presodite sami.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...