Demokrati so postali tako skrajni, da nekdanji šef Starbucksa Schultz razmišlja, da bi leta 2020 za predsednika kandidiral kot neodvisni kandidat!

Datum:

Nekdanji aktivistični izvršni direktor Starbucks Schultz, ki je bil vse življenje demokrat, zdaj razmišlja, da bi v primeru kandidature za predsednika na predsedniških volitvah v ZDA leta 2020 kandidiral kot neodvisni kandidat, demokrati so namreč postali preveč skrajni.

65-letni nekdanji izvršni direktor, sedaj pa chairman emeritus znane verige kavarnic Starbucks Howard Schultz naj bi razmišljal, da bi na predsedniških volitvah v Združenih državah Amerike, ki bodo potekale leta 2020, kandidiral kot neodvisni kandidat. Schultz je bil ves čas kritičen do trenutnega predsednika ZDA Donalda Trumpa in se z njim ne strinja praktično glede ničesar: ne glede mednarodne trgovine, ne davčne politike, sploh pa ne glede migracijske politike. Kot poroča Fox News, je Schultz že v intervjuju lansko leto potrdil, da razmišlja o kandidaturi, o tem pa se je govorilo tudi pred predsedniškimi volitvami leta 2016, a takrat do tega ni prišlo.

Demokrati so očitno postali tako skrajni, da kar odganjajo ljudi
Schultz je dolgoletni demokrat, a kot vse kaže, ne bo kandidiral kot kandidat demokratske stranke, pač pa kot neodvisni demokrat, saj je demokratska stranka v zadnjem času postala preveč skrajna. Kot je pojasnil Schultz, je demokratska stranka zavila preveč levo z zagovarjanjem politik, kot sta financiranje zdravstvenega sistema iz enega vira ali pa garantirana zaposlenost za vse. Schultz je sicer znan kot aktivist, ko je vodil Starbucks, je ta družba zaposlenim izplačevala nadpovprečne plače, prav tako pa je zaposlenim financirala izobraževanje. Nedavno se je sicer družba osmešila z umikom plastičnih slamic do leta 2020. Levičarji in nekateri mainstream mediji so to opisovali kot mejnik, a majhne plastične slamice, ki so jih dotlej uporabljali pri strežbi hladnih napitkov, so tehtale 3,23 grama, velike pa 3,55 grama. Kot je poročal portal Reason, novi plastični pokrovčki v majhni velikosti tehtajo 3,55 grama, veliki pa 4,11 grama.

S takšnimi plastičnimi pokrovčki veriga Starbucks menja plastične slamice. (Foto: Facebook)
Pomenljivo je sicer, da Forbes premoženje 65-letnega aktivističnega poslovneža ocenjuje na kar 3,3 milijarde ameriških dolarjev.

S skrajno kongresnico Ocasio-Cortezovo demokratska stranka presega vse meje dobrega okusa
Skrajno levičarska in ekonomsko nepismena kongresnica iz New Yorka Alexandria Ocasio-Cortez, ki ne skriva simpatij do “demokratičnega” socializma, sadove katerega uživajo Venezuelci, v zadnjem času vse bolj razburja s pozivi k radikalnim ukrepom. Ta teden je tako primerjala podnebne spremembe kar z drugo svetovno vojno in napovedala konec sveta, če ne bomo ukrepali, prav tako pa je svet razglasila za nemoralen, ker dopušča obstoj milijarderjev. Njen program Green New Deal, ki naslavlja dohodkovno neenakost in podnebne spremembe, za svojo uresničitev med drugim predvideva obdavčitev prihodkov najproduktivnejših in najinovativnejših Američanov po kar 70-odstotni stopnji!

Alexandria Ocasio-Cortez (Foto: Facebook)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...