“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Datum:

Eden izmed sadov “depolitizacije” RTV je tudi uredniška politika, ki ne bi izstopala v ruskem ali iranskem medijskem okolju. Tako smo lahko pred glasovanjem v Varnostnem svetu ZN o sprejemu Palestine v ZN izvedeli, da Sloveniji, Rusom, Kitajcem, Alžircem in drugim nasproti stoji le … ZDA. 

Sila nenavadno uredniško politiko je opazil politični komentator Tomaž Štih (Alias Libertarec), ki je na socialnem omrežju X zapisal: “Depolitizirana oznanja, da so z nami Rusi, Kitajci, Mozambičani, Sieraleončani, Gvajančani, Alžirci IN Ekvadorčani, le ta čudaška … Amerika … nekaj solira.”

Članek, ki je slovenskega bralca “podučil” o primerni interpretaciji dogajanja v Varnostnem svetu ZN je denimo povsem izpustil posledice slovenskega zunanjepolitičnega umeščanja zunaj kroga zaveznikov Združenih držav.

Kaj si v državi na čelu demokratičnega sveta mislijo o zaveznici Sloveniji in o podpori, ki je bila deležna pri kandidaturi za nestalno članico Varnostnega sveta, bo jasno ob primerni priložnosti, a tega ne boste izvedeli na RTV.

Da imajo tovrstna ravnanja posledice, je dejstvo ne glede na pogled avtorjev članka na portalu MMC. Ker tega ne razumejo ali pa ne želijo razumeti, tovrstnih aspektov zunanje politike Slovenije pač ne izpostavijo.

Prav nič tudi ne čudi, zakaj je bil argument Izraela, da Palestina v samem temelju ne izpolnjuje potrebnih pogojev, da postane članica ZN, potisnjen na samo dno članka, do koder se prebijejo le najbolj vztrajni bralci.

Po koncu glasovanja so na RTV objavil nov naslov. (Vir: Zajem zaslona, RTV)

Palestina v tem trenutku ne izpolnjuje pogojev, da bi bila priznana kot država in tudi če bi se jo obravnavalo kot samostojno državo, ta ne bi zadostila temeljnemu pogoju za sprejem v OZN, to je pogoju miroljubnosti. Palestina temu pogoju ne zadostuje, ker Gazi, torej delu njenega ozemlja, (še vedno) vlada Hamas, ki ni miroljubna, temveč teroristična organizacija s političnim programom, ki ne priznava Izraela.

Spomnimo, vojna v Gazi se je začela zaradi grozovitega terorističnega napada na judovske civiliste. V napadu, ki ga je izvedel Hamas, je umrlo 1200 ljudi, med njimi otroci in ženske. 

Palestina v tem trenutku niti ne izpolnjuje pogojev, da bi se priznala njena državnost, saj nima v zadostni meri definiranih meja, niti nima vzpostavljene efektivne oblasti nad lastnim ozemljem.

RTV, ojačevalec protizahodnih mnenj
Ista medijska hiša je pred dnevi tudi objavila pogovor z nekdanjim predsednikom države, veleposlanikom Slovenije pri OZN, dr. Danilom Türkom, ki je izpostavil, da Slovenija, vsaj na Bližnjem vzhodu, ni zaveznica ZDA.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...