[Dokument] Vrhunski paradoks levice: Zorčič potrdil vsebino seje, nato pa glasoval proti svojemu predlogu!

Datum:

Opozicija je očitno v zelo močnem prepričanju, da s sabotiranjem kaže svojo moč. Vsekakor bi se morali zavedati, da volivcem ni mar za igre in kazanje moči, temveč si želijo le rezultate. Z rušenjem pa dosegajo ravno nasprotni učinek, saj koaliciji na vsakem koraku onemogočajo učinkovito delo, davek pa na koncu za to plačujejo državljani. Neodgovornost predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča pa je izpostavil podpredsednik DZ Jože Tanko. Slednji je objavil dokument, ki razkriva, da je Zorčič še pred sejo potrdil obravnavo dopolnitve zakona k ustavi, ki bi urejalo problematiko gluhih in naglušnih, po tem pa je glasoval proti sprejetju dnevnega reda.

Podpredsednik državnega zbora Jože Tanko je na Twitterju razkril pravo neverjetno sprenevedanje predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča. Kot je z dokumentom potrdil, je Zorčič pisno obvestil člana Sveta za slovenski znakovni jezik Roberta Laha Veršiča o obravnavanju predloga ustavnega zakona, ki bi urejal znakovni jezik na ponedeljkovi seji. “Takole je predsednik državnega zbora Igor Zorčič v ponedeljek, 17. maja odgovoril Lahu Veršiču, ko ga je slednji spraševal o vpisu znakovnega jezika v ustavo. Nekaj minut kasneje pa je glasoval proti sprejemu “svojega” dnevnega reda,” je pojasnil Tanko.

Vsekakor je popolnoma nerazumljivo obveščanje predsednika državnega zbora o obstoju seje, ko pa je slednji verjetno že vnaprej vedel, da se seje sploh ne bo, saj ni šlo za naključje, temveč dogovor v opoziciji. Medtem pa je bilo v dokumentu jasno zapisano, da se seja prične v ponedeljek 17. maja, kjer naj bi predlagali predlog zakona o dopolnitvi ustave.

Vir: Twitter Jože Tanko

Do Zorčiča pa je bil kritičen tudi poslanec NSi, Jožef Horvat. Tudi on je poudaril, da je Zorčič Lahu Veršiču poslal dobro uro pred začetkom seje in mu sporočil, da bo ustava spremenjena. “Čez dobro uro je Zorčič glasoval proti dnevnemu redu in pokazal, da ni mislil resno s tem pismom,” je bil kritičen Horvat. Povrhu vsega pa so v Državni zbor prejeli žalostno pismo društva Viljem Julijan, ki je društvi za pomoč otrokom z redkimi boleznimi, kjer so zapisali: “Ob spremljanju aktualnega dogajanja v državnem zboru naju zelo preveva globoka žalost in razočaranje.”

Zorčič je eno uro pred sejo obvestil vpletene o spremembi ustave koalicija mu očita neresnost (Foto: Zajem zaslona Facebook)

Opozicija je tako na cedilu pustila Zvezo gluhih in naglušnih Slovenije, na cedilu pa je pustila tudi ostale. Med drugim so preprečili tudi povišanje prihodka staršem otrok s posebnimi potrebami, nujno ureditev planinskih poti in ureditev vseh vojnih grobišč v Sloveniji. “In to je koalicija KUL skupaj z nepovezanimi poslanci in predsednikom državnega zbora to zrušila. Njim se gladko fučka, če smem tako reči za starše,” je še kritično dodal Horvat. Koalicija se je zaradi slednjih tematik odločila za sklic izredne seje in upajo, da bo seja čimprej izvedena.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...