[Video] Posnetek dokazuje, da Palestinci bombardirajo lastne ljudi! 20 odstotkov Hamasovih raket pristane v Gazi

Datum:

Na plano so prišli video posnetki, ki črno na belem razkrivajo, da palestinski teroristi v resnici bombardirajo lastno ljudstvo. 700 raket, ki so jih iz Gaze izstrelili Hamas in druge teroristične skupine (približno 20 odstotkov vseh raket) je namreč pristalo v Gazi. S tem so posledično povzročili smrt nedolžnih palestinskih civilistov, za smrt katerih zmeraj krivijo Izrael.

Izraelske obrambne sile (IDF) so v sredo poudarile, da so izsledki preiskave potrdili, da zračni napad na prvi dan bojev, ki je ubil osemčlansko družino na območju Beita Hanouna v Gazi, ni bila izraelska operacija, temveč je bila tragedija posledica nepravilno izstreljene palestinske rakete v smer Izraela.

Izraelski vojaški uradniki pravijo, da je skrivnostno eksplozijo, ki je prvi dan sedanjega kroga bojev v pasu Gaze usmrtila osem članov palestinske družine, povzročila napačno izstreljena palestinska raketa in ne izraelski zračni napad. Podpolkovnik Jonathan Conricus, vojaški tiskovni predstavnik, je zatrdil, da je raketa izstreljena v Gazi padla v Gazi ter ubila skoraj celotno družino. Conricus je dodal, da to ni bil izraelski napad.

Visoki vojaški častnik, ki je želel ostati neimenovan, je v sredo po poročanju Breitbarta dejal, da je bil incident preiskan, Izrael namreč ni napadel območja Beit Hanoun, kjer so bili tisto noč pobiti družinski člani palestinske družine. Poleg tega je še izpostavil, da skupno 700 raket – približno petina vseh, ki so jih izstrelili palestinski teroristi – ni uspelo doseči Izraela in je pristalo v Gazi. Nadaljnjih ocen o tem, koliko Palestincev je bilo poškodovanih na račun napačnih izstrelitev raket, ni podal.

Že prejšnji teden so izraelske obrambne sile objavile video posnetke neuspele izstrelitve palestinske rakete, ki je pristala v Gazi:

Nedavni posnetek, ki je bil objavljen, kaže kako je še ena raketa, ki so jo napačno izstrelili palestinski teroristi, padla nazaj v Gazo. “Zakaj je to pomembno izpostaviti: prebivalci Gaze so namreč vsakič, ko se to zgodi, ogroženi.”

Tudi človekoljubne organizacije priznavajo, da palestinske civiliste ogrožajo palestinske rakete
Organizacije za varovanje človekovih pravic že več kot desetletje priznavajo, da so palestinske civiliste ogrožale tudi palestinske rakete, namenjene izraelskim civilistom. Organizacija Human Rights Watch, za katero velja, da je protiizraelsko usmerjena, je leta 2009 med drugim glede napadov Palestincev ugotovila naslednje: “Zaradi nepredvidljivosti narave raket rakete niso zadele le območja znotraj Izraela, ampak tudi znotraj Gaze. 26. decembra je raketa zadela hišo v Beit Lahiyi in pri tem ubila dve palestinski deklici, stari 5 in 12 let. Poleg tega so Hamas in druge palestinske oborožene skupine pogosto kršile vojno zakonodajo z izstreljevanjem raket iz naseljenih območij. Pri tem niso sprejeli vseh izvedljivih previdnostnih ukrepov, da bi se izognili postavljanju vojaških ciljev znotraj gosto naseljenih območij, na primer z odstranitvijo civilistov pod njihovim nadzorom iz bližine vojaških ciljev in zaščito civilistov pred nevarnostjo vojaških operacij.”

Izraelski predsednik vlade Benjamin Netanjahu je imel v sredo konferenco s tujimi diplomati in poudaril, da Izrael sledi politiki odvračanja vodij Hamasa z območja Gaze, vendar nadaljnjega stopnjevanja vojaških posegov ni izključil. Navedel je tudi možnost zasedbe palestinske enklave. Kot je izpostavil, je potrebno zavedanje, da Izrael ni bil tisti, ki je iskal eskalacijo konflikta, do katere je prišlo 10. maja, ko je teroristična skupina Hamas izstrelil prve rakete proti Jeruzalemu potem, ko se Izrael ni odzval na zahteve po umiki varnostnih sil iz področja Al Akse. Izrael je na to odgovoril z letalskimi napadi.

Izraelski zračni napad na strateške točke v Gazi, 18. maj 2021. (foto: EPA)

Ob tem se na obe strani vrstijo mednarodni pritiski k prekinitvi ognja. Netanjahu je poudaril, da zaenkrat teroristične napade Hamasa zgolj silovito odvračajo, vendar pa kakšne druge možnosti ne izključujejo. STA poroča, da bo danes Izrael obiskal nemški zunanji minister Heiko Maas, ki se bo sestal z izraelskima ministroma za obrambo in zunanje zadeve. Nato pa se bo napotil še proti Zahodnemu bregu, da se pogovori tudi s palestinskim vrhom.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...