Donald Trump aretiran!

Datum:

Nekdanji predsednik Donald Trump je prispel v pisarno okrožnega tožilca Manhattna v spodnjem Manhattnu, kjer je aretiran in je v policijskem pridržanju pred prihajajočo obtožbo.

Pričakuje se, da bodo Trumpu med aretacijo vzeli prstne odtise. Nato ga bodo pripeljali v sodno dvorano, kjer ga bodo obtožili – nastop, ki naj bi bil hiter in rutinski, vendar predstavlja nadrealistični in zgodovinski trenutek v zgodovini ZDA. Trump po aretaciji naj ne bi bil vklenjen, saj bo ostal pod stalnim varstvom organov pregona.

Tiskovne hiše ne bodo mogle prenašati obravnave v živo, je v ponedeljek zvečer dejal sodnik in zavrnil zahtevo več medijskih organizacij vključno s CNN. Petim fotografom pa bo dovoljeno fotografirati Trumpa in sodno dvorano pred začetkom obravnave.

Obtožnica, ki jo je prejšnji teden vrnila velika porota proti Trumpu, naj bi bila prav tako razkrita v torek, tako da bo javnost – in Trumpova pravna ekipa – dobila prve podrobnosti o konkretnih obtožbah, s katerimi se bo soočil. Preiskava je izhajala iz tihega plačila igralki filmov za odrasle Stormy Daniels med predsedniško kampanjo leta 2016.

Počakati je treba na informacijo, ali bo Trump spregovoril v New Yorku. Chris Kise, eden od Trumpovih odvetnikov, je dejal, da pričakuje, da bo nekdanji predsednik pred in po obtožbi govoril pred kamerami na hodniku pred sodno dvorano, več ljudi, ki poznajo Trumpovo razmišljanje, pa je povedalo, da je pretehtal, da bi rad nekaj povedal, ko je bil še na sodišču v Mannhattnu, vendar so ga svetovalci opozorili, da je lahko  zaradi nenačrtovanih pripomb izpostavljen velikemu tveganju, da bo škodil svojemu primeru.

Zgodba se še razvija, zato bomo o njej poročali, ko se pojavijo nove podrobnosti.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....