Dr. Erik Brecelj zagotovo ne bo volil Nataše Pirc Musar: “Ona je tam, kjer se ji izplača.”

Datum:

Če bo izvoljena, sicer upam, da do tega ne bo prišlo, bo poudarjala, kako se bori za javno zdravstvo in ima ničelno toleranco do korupcije. Ampak ona je tam, kjer se ji izplača,” je v intervjuju za Svet24 povedal kirurg Erik Brecelj. Ta je predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar namreč obtožil, da mu je pošiljala grozilna pisma, ko je opozarjal na kriminal in korupcijo v zdravstvu. V sporočilu za javnost se je oglasila tudi NPM, ki njegove trditve zanika, češ da gre le za “nove napade, na katere je bila opozorjena“.

                   

Dr. Erik Brecelj je v intervjuju za Svet24 odgovoril, da bo na predsedniških volitvah njegova odločitev za kandidata sklenjena na podlagi integritete človeka in tega, kaj je ta oseba v življenju počela, pri čemer je zagotovil, da to ne bo Nataša Pirc Musar kljub dobremu rezultatu sodeč po javnomnenjskih raziskavah. Trditev je utemeljil z besedami, da je predsedniška kandidatka svoj pravi obraz pokazala s  pošiljanjem grozilnih pisem, da bo ukrepala proti njemu, ker je opozarjal na kriminal in korupcijo v zdravstvu.

Kirurg dr. Erik Brecelj, znan po večkratnem razkrivanju spornih poslov v zdravstvu, je v intervju za Svet24 dejal, da v predsedniški tekmi Nataši Pirc Musar ne zaupa, saj naj bi mu svoj pravi obraz razkrila, ko mu je pošiljala “grozilna pisma in dobesedno grozila, da bo ukrepala proti meni”, ko je skušal opozoriti na kriminal in korupcijo v zdravstvu. “Če bo izvoljena, pa bo poudarjala, kako se bori za zdravstvo in da ima ničelno toleranco do korupcije. Ampak ona je tam, kjer se ji splača.” Poudaril je še, da upa, da Pirc Musarjeva ne bo izvoljena za predsednico Republike Slovenije. Dodal je še, da ima “moralo po potrebi” in da se mu zdi sramotno, da je njeno kandidaturo podprl Milan Kučan. “Moje mnenje je sicer, da je treba to funkcijo ukiniti, če bo na to mesto izvoljena ona,” je povedal za Svet24.

Nataša Pirc Musar (Foto: STA)

Volilni štab Nataše Pirc Musar zadeve ni komentiral, se je pa odzvala Pirc Musarjeva v izjavi za javnost, in sicer s trditvijo, “da se v medijih iz skupine, ki so jo že doslej redno napadali z neresnicami in namigovanji, pripravljajo novi napadi: “Očitno je prvo orodje meni neznanih oseb, ki želijo na vsak način preprečiti mojo kandidaturo za predsednico, gospod Erik Brecelj, nedvomno vrhunski zdravnik in poznavalec zdravstvenega področja.”

Odvetniška pisarna Pirc Musar&Lemut Strle je trditve prav tako zanikala, po poročanju medijev pa so zapisali, da je “svoboda izražanja in osebnostne pravice pripadajo slehernemu posamezniku. V pisarni smo pred časom v zastopstvu naših strank naslovili dr. Erika Breclja s pozivom k spoštovanju njihovih pravic. Nikakor ni šlo za grožnje, ki bi jih bil naslovnik deležen s strani gospe Pirc Musar.”

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...