Dr. Žugelj: Navedbe portala Necenzurirano so v celoti sprevržene

Datum:

Nekdanji direktor Urada za preprečevanje pranja denarja dr. Damjan Žugelj se je v javnem pismu odzval na članek portala Necenzurirano in zapisal, da so njihove navedbe tako sprevržene, da se jih “sploh ne da komentirati.” Žugelj namreč poudarja, da se s primerom Gen-I, kot direktor urada sploh ni ukvarjal. 

                   

Spletni portal Necenzurirano je v sredo objavil novico o povezavah med Janezom Janšo in srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem pri odkrivanju nepravilnosti državnega energetskega podjetja Gen-I pod vodstvom Roberta Goloba in financiranjem stranke Kosovskega premierja Albina Kurtija preko kosovskega veleposlanika v Zagrebu Martina Berishaja in njegovih podjetij. Kot enega ključnih operativcev so izpostavili nekdanjega direktorja Urada za preprečevanje pranja denarja dr. Damjana Žuglja.

Ta se je danes odzval v javnem pismu z zapisom, da so navedbe novinarjev portala Necenzurirano popolnoma sprevržene in že v izhodišču zgrešene ter zmontirane. Poleg tega pa po njegovem še kaznive, saj so za politični obračun uporabili mednarodne finančne obveščevalne podatke, do katerih nimajo dostopa niti policija niti tožilstvo.

Necenzurirano uživa imuniteto pri organih pregona
Kot je opozoril Žugelj, bi moral Urad za kaj takega pridobiti dovoljenje tujih finančno-obveščevalnih enot, vsaka taka objava podatkov pa je izdaja “uradne tajne”. Spomnil je še, da se je kot direktor urada večkrat boril proti uhajanju teh podatkov in je sprožil postopke ravno proti novinarjem portala Necenzurirano. “Očitno pa omenjeni novinarji uživajo vso imuniteto, kar je samo po sebi škandalozno, pa še, kakor je razbrati iz medijev, obstajajo indici, da so bili v preteklosti plačani od družbe, ki jo je vodil sedanji predsednik Vlade dr. Robert Golob.” Žugelj je opozoril, da je članek primer medijske diskreditacije in likvidacije, česar je že vajen iz prejšnjih primerov.

Žugelj prav tako spomni, da Urad za preprečevanje pranja denarja vodi oseba, ki se je na kratko zaposlila celo pri preiskovancu, osumljenem najtežjih kaznivih dejanj, in se nato vrnila nazaj na urad. Sedaj pa se s primerom ukvarja na način, da bi diskreditirala takratne preiskovalce in jih preganjala.

mag. Anika Vrabec Božič
Direktorica Urada za preprečevanje pranja denarja Anika Vrabec Božič.

Celotno pismo si preberite v nadaljevanju:

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...

[Video] Pirc Musarjeva: Čas je, da dostojno pokopljemo izvensodno pobite

"Čas je, da ob 80. obletnici konca 2. svetovne...