Družina Možgan pripravlja kmetijo na vrnitev črede

Datum:

Slovenska javnost že tri tedne spremlja zgodbo o domnevnem nezakonitem odvzemu živine s kmetije Možgan. Številni se sprašujejo o verodostojnosti samih postopkov tako odvzema kot postopkov v nadaljevanju, kot na primer, kot je omenila gospa Možgan, zakaj so kondicijo živine ocenjevali dva tedna po odvzemu in ne takoj ob nakladi?

                   

“Oceno so delali 27. 11., torej dva tedna po odvzemu. Napisali so, da so vse krave shirane in ne dosegajo svoje teže, v bistvu pa nobena krava ni bila shirana, da ne bi bila dovolj težka,” je dejala gospa Možgan, ki meni, da bi morala komisija že ob nakladanju živali ugotoviti in oceniti stanje krav in ne dva tedna po odvzemu. Odločitev inšpektorice so sicer kot pretiran, nesorazmeren in nezakonit ukrep že obsodili tako v Kmetijsko gozdarski zbornici in sindikatu kmetov.

Rudi Možgan je sprva dejal, da pripravljajo vse potrebno za vrnitev črede in da bodo kmalu gotovi, v nekaj dneh. Povedal je, da vse postopke pelje odvetnik Franci Matoz in da se je z njim posvetoval tudi glede “blatenja” s strani portala Necenzurirano. Ta se je namreč odločil, da svojega časa ne bo posvetil zakonitosti postopkov, ampak, kot po navadi, iskanju “povezav”, ki ne obstajajo. “Blatili so mene in gospoda Janeza Janšo, prikazali so nas, kot da smo neka združba,” je bil zgrožen Možgan, ki zanika vsa namigovanja s strani portala Necenzurirano. Kot je pojasnil v nadaljevanju, portal ni dobro preveril informacij oziroma prikril ključnega dela zgodbe, in sicer da z Janšo nikoli ni imel nobenega kontakta, niti ga ni spoznal v času dela, in da ima za to tudi dokaze, ki jih bo po posvetu z odvetnikom predstavil.

“Oceno so delali 27. 11., v bistvu dva tedna po odvzemu. Napisali so, da so vse krave shirane in ne dosegajo svoje teže, v bistvu pa nobena krava ni bila shirana, da ne bi bila dovolj težka,” je dejala gospa Možgan, ki meni, da bi morala komisija že ob nakladanju živali ugotoviti in oceniti stanje krav in ne dva tedna po odvzemu. “Potem je dala veterinarska inšpektorica tudi en zapisnik odvetniku, zapisnik je delala tri dni kasneje, češ, po ustnem pogovoru s Cvetanom, da te krave niso vredne nič, ker niso dojilje,” je še povedala ga. Možgan, ki je bila zgrožena nad dejstvom, da so “oceno na kilogram mesa ocenili na 1 evro in inšpektorica se je z oceno strinjala, kar tako, po telefonu.”

Inšpektorica Danuša Štiglic (Foto: FB)

“Edino, če so ocenjevali kakšno drugo živino, naše sigurno ne,” je ob tem dodal Rudi Možgan, ki se sprašuje, kakšni so pravi nameni Danuše Štiglic, da ta tako postopa, verjame pa, da je gre za lastno korist.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaznovali bi totalitarne simbole – bodo najprej začeli pri sebi?

Levica bi spremenila kazenski zakonik in kaznovala uporabo nacifašističnih...

Akademsko društvo Pravnik s kritiko nad odločitvijo DZ o priznanju Palestine

Akademsko društvo Pravnik je ostro kritiziralo nedavno odločitev državnega...