Državni udar! Ko medijski napadi niso zalegli, globoka država, da bi uničila Počivalška, aktivirala NPU!

Datum:

Policijske preiskave na eni strani, medijski napadi z druge strani, za vsem pa stoji globoka država, ki ji je Janševa vlada trn v peti, ki se ga nikakor ne more rešiti. Zato so po več neuspelih poskusih medijskih pogromov posegli po politično motiviranih policijskih preiskavah. Premier Janša opozarja na dvojna merila pri NPU, ki v dveh letih in pol ni naredil ničesar s poročilo v zvezi z #IranNLBGate, ali pa kriminalu z medicinsko opremo. A ta isti NPU na podlagi Mladine nemudoma sproži preiskavo proti gospodarskemu ministru Počivalšku, čeprav ovadba temelji na pravljicah Riharda Knaflja in Ivana Galeta. Če ne drugega, upajo, da bo to ponovno dalo zagon protivladnim protestom, ki so v zadnjih tednih začeli omahovati.

“Če to drži, potem gre za vsem očitna dvojna merila preiskovalcev,” je novico o sprožitvi hišnih preiskav v zvezi z ovadbo Mladine proti ministru za gospodarstvu Zdravku Počivalšku komentiral predsednik vlade Janez Janša.

Besede premiera Janše so še blage. Gre namreč za odkriti poskus zorkestriranega državnega udara preko Nacionalnega preiskovalnega urada. Specializirana kriminalistična preiskovalna enota na državni ravni za “odkrivanje in preiskovanje zahtevnih kaznivih dejanj” je izkazala za v polnosti politično telo, politično policijo primerljivo z NKVD.

NPU deluje po diktatu globoke države
To dokazuje tudi način njihovega ne/delovanja. Državni zbor Republike Slovenije je pred nekaj manj kot dvema letoma in pol soglasno sprejel poročilo o kriminalu v #IranNLBGate, je spomnil Janša. Poročilo je bilo poslano na NPU. Do danes ni bilo še niti ene hišne preiskave ali ovadbe.

https://www.facebook.com/janezjansaSDS/posts/10159870596043572

Državni zbor je ravno tako sprejel poročilo o kriminalu z medicinsko opremo. Zadeva v katero je čisto po naključju preko lastnikov vpletena tudi Mladina, po čigar diktatu očitno deluje NPU – po 30 mesecih, še vedno nobene reakcije. “Je NPU dejansko politična policija?” se sprašuje premier Janša.

Vedno bolj jasno postaja, da je Avgijev hlev potreben temeljitega čiščenja. Če prej ni bilo dovoljšnih razlogov ali pretirane motivacije, pa bi moral poskus državnega udara, ki se ga igrajo po diktatu globoke države biti več kot dovolj, da so odstavljeni vsi vpleteni.

Ko medijski napadi niso dosegli rezultatov
Poskusom rušenja 14. slovenske vlade, ki jo vodi Janša, smo bili priča še preden se je vlada uspela oblikovati. Zatem so se začeli medijski napadi osrednjih medijev v službi globoke države. Iskalo se je najšibkejši člen, napadalo se je za vsako figo, utemeljeno ali ne. Nova tarča je bila določena vsak teden. Včasih Počivalšek, včasih predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec, spet drugič predsednik NSi Matej Tonin.

Prihranjeno ni bilo niti ministrom. Pogrom nad ministrom za zunanje zadeve Anžetom Logarjem so vodili kar pri Združenju za vrednote NOB, ki so proti Logarju vložili ovadbo – tako kot Mladina proti Počivalšku. Po natolcevanjih ZZB NOB naj bi Logar z dopisom v Bruselj k poročilu o vladavini prava “sramotil slovenski nardod in obrekoval”. Prav ste prebrali, za častilce najhujših krvnikov slovenskega naroda je resnica “sramotenje slovenskega naroda in obrekovanje”. Ljubljanska PU pa je po navodilu okrožnega državnega tožilstva v zvezi s tem začela zbirati dodatne informacije.

In ravno to je glavni namen vsega. V medijih ustvarjati vtis, kajti drugega ne morejo, da je vlada obremenjena s preiskavami. Agenti globoke države se zavedajo, da edino kar šteje je javna percepcija. Ni važno ali Logarju, Počivalšku in ostalim lahko karkoli dejansko obesijo. Važno je vlado in njene predstavnike vlačiti po medijih in jim lepiti oznake, ki jih bodo v očeh ljudi podzavestno označili za krive. Policijska preiskava, ovadba, hišna preiskava, nepravilnosti, nejasnosti ipd. so zgolj niz orodij, ki se jih globoka država v navezi med političnimi kadri na policiji in osrednjimi mediji poslužuje za upravičenje podlosti s katerimi skušajo rušiti vlado.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...