Dunaj: Afričan s palico napadel mater in dojenčka

Datum:

Dunajčanka in njen dojenček sta prejšnji teden v dunajski četrti Simmering doživela življenjski šok. Z leseno palico ju je namreč brez opozorila fizično napadel brezdomec iz Afrike. 

                   

Zgodilo se je 4. marca ob 19.30, ko je mati (njeno resnično ime ni bilo razkrito) skupaj s svojim dojenčkom v naročju izstopila iz avtomobila v delu mesta, ki se imenuje Simmeringer Spinngasse, ko ji je nasproti prišel Afričan, poroča Kronen Zeitung.

Eden izmed mimoidočih je za avstrijske medije dejal, da je moški začel brez razloga kričati, zatem pa dvojico udaril s palico. Slednja se je obrnila proč, da bi zaščitila svojo 19-mesečno hčerko, dobila udarec po roki in zbežala nazaj v avto.

Znano je še, da sta v dogodku posredovali dve priči. Poškodb sicer ni utrpela, je pa doživela velik šok. Zaradi dogodka sta prestrašena tako ona kot njen otrok. Ženska se ne more znebiti občutka, da jo bo domnevni brezdomec ali celo odvisnik vnovič napadel.

Policija je dogodek potrdila in navedla, da je šlo za poskus povzročitve telesnih poškodb in materialne škode, osumljenec pa je domnevno še vedno na begu. Da bi imela dokaze, je ženska Afričana tudi posnela z mobilnim telefonom.

V preteklosti je bila namreč enkrat že napadena, in sicer v dunajski četrti Meidling. Dunajčani se ob tem spominjajo tragičnega dogodka iz leta 2016, ko je duševni bolnik in brezdomec, sicer že obsojeni Kenijec, na poti v službo z železno palico ubil 54-letno žensko.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...