Džihadist aretiran zaradi najmanj petih posilstev v švedskem domu za ostarele

Datum:

Na Švedskem so aretirali 30-letnika, osumljenega islamskega radikalca, ki naj bi lansko jesen izvedel najmanj pet posilstev v domu za ostarele, medtem ko je delal v ustanovi.

                   

Moški naj bi bil zaposlen v domu za ostarele v mestu Örebro in naj bi najmanj petkrat posilil osebo, ki je bila stanovalka doma, pri čemer so se nekatera domnevna posilstva odvijala v domu, druga pa celo v njegovem domu.

Po navedbah švedske varnostne policije (Sapo) je bil moški identificiran kot radikalni islamski skrajnež in označen kot “nevarni akter” na skrajni islamistični sceni na Švedskem, poroča časnik Expressen. Sapo še trdi, da so moški in njegova družina povezani z znanim radikalnim imamom, ki ga je policija prepoznala kot možno grožnjo nacionalni varnosti, poroča Breitbart.

Čeprav Expressen ni konkretno navedel imena imama, je dejstvo, da je bilo v zadnjih letih aretiranih več imamov in priporočenih za deportacijo, vključno z razvpitim imamom Abo Raadom, ki mu je bilo nazadnje dovoljeno ostati v državi, ker njegove deportacije ni bilo mogoče izvesti, vendar je na koncu vendarle sam prostovoljno zapustil državo. Sapo je tudi ugotovil, da je aretirani moški v Örebru na spletu objavljal objave, ki bi lahko kazale na podporo teroristični skupini Islamska država, in da je pred tem delal v šoli v Göteborgu, ki jo je vodil islamski skrajni imam Abdel Nasser El Nadi in je zaposlovala islamiste povratnike.

Vodja doma za ostarele je zatrdila, da moški ni bil redno zaposlen in je lansko jesen nekajkrat delal kot nadomestni delavec. Tudi njegova kazenska evidenca naj ne bi kazala na njegove povezave z radikalnim islamskim ekstremizmom. Ni prvič, da je bil radikalni islamski skrajnež v Evropi zaposlen na občutljivem delovnem mestu. Nekdanji pripadnik Islamske države je denimo navkljub prejšnjim obsodbam zaradi terorizma delal kot varnostnik na mestu za cepljenja na Dunaju. Preteklost moškega ni bila razkrita vse do tedaj, ko je ta domnevno spolno napadel sodelavca.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...