[Ekskluzivno] Dijana Đuđić kazensko ovadila premierja v odhajanju Cerarja zaradi razžalitve in lažne obdolžitve na televiziji

Datum:

Dijana Đuđič je vložila kazensko ovadbo proti predsedniku vlade v odstopu Miru Cerarju zaradi razžalitve. Cerar je v intervjuju dejal: “To si želim videti v naši družbi, ne pa da predsednik SDS podpiše nezakonito pogodbo za 450 tisoč evrov, in to celo z neko gospo, ki je v kriminalni združbi. Zgodi se nič. Gre na televizijo in pojasni, da je vse v redu. To zame ni sprejemljivo.” Đuđićeva je v ovadbi izjavila, da je ugledna pravnica iz Republike Srbske, ki ni bila nikdar obsojena za noben prekršek, kaj šele za kaznivo dejanje. Prav tako se zoper njo ne vodi noben kazenski postopek, Cerar kot doktor pravnih znanosti pa bi se moral zavedati posledic svojega dejanja.

Po njeno je storilec kaznivega dejanja Miro Cerar dne 30. marca 2018 storil kaznivo dejanje žaljive obdolžitve po 171. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije in kaznivo dejanje razžalitve po 158. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije, s tem, ko jo je istega dne v intervjuju za portal Siol.net naklepno in zlonamerno javno degradiral in tako zoper njo zagrešil kaznivi dejanji.

Spomnimo. Cerar je v intervjuju dejal: “To si želim videti v naši družbi, ne pa da predsednik SDS podpiše nezakonito pogodbo za 450 tisoč evrov, in to celo z neko gospo, ki je v kriminalni združbi. Zgodi se nič. Gre na televizijo in pojasni, da je vse v redu. To zame ni sprejemljivo.”

Cerar je obtožil ugledno pravnico brez kartoteke
Đuđićeva tako v kazenski ovadbi pravi: “S to izjavo je izrekel, da sem jaz v kriminalni združbi, kot podpisnica posojilne pogodbe, ki je na istem portalu prikazana in je več kot jasno in nedvoumno širši javnosti, da gre to za mene, Dijano Đuđić. Sem namreč ugledna pravnica iz Republike Srbske, katera ni bila nikdar obsojena za noben prekršek, kaj šele za kaznivo dejanje. Prav tako se zoper mene ne vodi noben kazenski postopek.”

Kot dokaz je priložila dokazilo Osnovnega sodišča v Prijedorju in potrdilo Ministrstva za notranje zadeve – sektorja kriminalistične policije Bosne in Hercegovine, iz katerega je razvidno, da ni bila nikoli obsojena.

Kot doktor pravnih znanosti bi se moral zavedati posledic
Po njeno jo je tako Miro Cerar naklepno žaljivo obdolžil, s trditvijo, da je “v kriminalni združbi”, z namenom, da bi ji povzročil večjo poslovno škodo in okrnil njen ugled kot priznane pravnice. Kot je zapisala, je to storil v intervjuju za medij, s čimer je želel, da bi njegova razžalitev in obdolžitev učinkovala v čim večji meri. Po njenem mnenju Cerar ni imel nobenega dokaza, da bi bila obsojena za kakršnokoli kaznivo dejanje, vendar je kljub temu naklepno izjavil prav to, da je članica kriminalne združbe. “Kot doktor pravnih znanosti se je ob storitvi kaznivega dejanja zavedal posledic tega dejanja in ga kljub temu izvršil za dosego neznanih namenov,” je Đuđićeva zapisala v ovadbi.

Kot je še zapisano, je bil Cerarjev namen škoditi poštenemu pravniku tako, da jo označi za nekoga, ki je vpleten v kriminalne posle. Đuđićevi je bila s tem povzročena velika materialna škoda, saj precej njenih strank, ki jim svetuje na področju davčne zakonodaje, prihaja iz Slovenije. “Zaradi obeh kaznivih dejanj, ki jih je g. Cerar zagrešil zoper mene, sem izgubila veliko strank, ki so slepo verjele besedam g. Mira Cerarja, ki je do nedavnega bil celo predsednik vlade Republike Slovenije. Žalostno je, kako je lahko nekdo v Sloveniji predsednik vlade, ki naklepno izvaja kazniva dejanja in je povrh še doktor pravnih znanosti,” je še zapisala. Kot pravi, pričakuje, da bo pregon prevzelo tožilstvo, v nasprotnem primeru bo to storila sama kot subsidiarni tožilec.

Dokumente, povezane z ovadbo, si lahko ogledate spodaj:

dijana1

dijana2

dijana3

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...