[Ekskluzivno] Iz zanesljivih virov iz levih krogov smo izvedeli, da naj bi bil Tilen Hrastnik iz Celja anonimni avtor ustavne pritožbe! Zadevo pa naj bi koordiniral Gregor Golobič!

Datum:

Po zanesljivih virih iz levih krogov nam je uspelo izvedeti, da naj bi bil anonimni avtor ustavne pritožbe glede prepovedi gibanja zunaj občin Tilen Hrastnik iz Celja, zastopala pa naj bi ga odvetniška družba Fincinger iz Ljubljane. Povrhu vsega naj bi zadevo koordiniral znan lobist Gregor Golobič, pri tem pa naj bi tehnično podporo nudil Ivan Biščak, sicer direktor službe za splošne in finančne zadeve na Ustavnem sodišču Republike Slovenije, brat Bogdana Biščaka.

                   

Bogdan Biščak je nekdanji vodilni politik strank LDS in Zares, ki svojo radikalnost, usmerjeno proti aktualni vladi Janeza Janše, težko skriva. Njegovo sodelovanje preko brata tako niti približno ne čudi, da se je nedavno pritoževal že nad zelo preprostim varnostnim ukrepom, ki ga je v dobro zdravja Slovenk in Slovencev napovedala vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović, in sicer, da se bo bonton spremenil iz objema v vljudni priklon. V znak odobravanjem nad zapisom enega zmed svojih sledilcev: “Objeme bo zamenjal priklon. Kaj bo naslednje? Vrnitev v srednji vek ?! Ne bo šlo !!!”, je Biščak pripisal:  “Točno tako, ne bo šlo! Ljudje so se objemali potem, ko je tretjino Evrope pomorila kuga in se bomo tudi tokrat.”

Nekje se konča na psihiatriji
Če je nekaterim v državah Evropske unije jasno, da vlada sprejema striktne ukrepe z namenom, da bi zajezili novi koronavirus, pa to žal očitno ni jasno radikalni levici in določeni srenji na Ustavnem sodišču RS. V Nemčiji je tako nemška policija aretirala in odpeljala v psihiatrično ustanovo odvetnico Beate Bahner potem, ko je ta pri ustavnem sodišču sprožila postopek zaradi vladnih omejitev.

Pred aretacijo je Bahnerjeva postala znana tudi po pozivu k demonstracijam po vsej državi in ​​nujni prošnji za odpravo vseh zaščitnih ukrepov na področju zajezitve novega koronavirusa. Odvetnica iz Heidelberga namreč meni, da so pravila glede zajezitve koronavirusa pretirana, in zagovarja njihovo odpravo. Po njenem mnenju naj bi ti ukrepi ogrožali pravno državo in človekove pravice v Zvezni republiki Nemčiji. Ker se je ženska pred policijo upirala in se poslužila celo fizičnega nasilja, je strokovnjakom postalo jasno, da ta sodi v psihiatrijo.

Pri nas pa levičarji prosto grozijo z uličnim nasiljem pa nič. Vlaga pa se celo ustavne pritožbe nad ukrepi vlade, ki za razliko od prejšnje dela v smeri varovanja življenj državljank in državljanov. Očitno nekateri v času ene najhujših preizkušenj po II. svetovni vojni ne zmorejo razumeti argumenta ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki je pojasnil, v čem je dejanska praktičnost tega ukrepa: “Si predstavljate, da zadnje tri tedne celotna Slovenija hodi, kjer komu paše, DZ pa tako kot PKP1 zakon z vsebino odloka še vedno sprejema in ta še ni v veljavi? Si lahko predstavljate, koliko žrtev bi že imeli in koliko bolnikov na respiratorjih?” je zapisal.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...