Slovensko podjetje Korez žrtev progresivcev in medijskega kartela: Izdelali 500 tisoč preverjenih zaščitnih mask, za nagrado pa dobili žolčne kritike medijskega kartela zaradi izgleda

Datum:

Slovenski dominantni mediji so s pomočjo radikalnega aktivista in vplivnika Ronija Kordiša ustvarili novo afero z maskami zaradi njihovega izgleda. “Vlada je naročila 500.000 zaščitnih 4 slojnih airlaid mask – kar pomeni – 4 slojni papir, dve luknjici in dve gumici za 380.000 evrov pri podjetju Korez. Mal se mi kozla,” je zapisal Kordiš. Svoj gnev nad maskami so nato izlili v slovenskem medijskem kartelu.

Na njihove očitke je odgovoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. “Vse maske iz domače proizvodnje so prestale strokovno preverjanje materiala na UKC LJ. Dvomi in celo posmehi, da gre za slab izdelek, so zlonamerni in celo sramotni do slovenske domače obrti, ki tedensko ustvari že več kot 700.000 zaščitnih mask. Če to ni dosežek, res ne vem, kaj je!” se je odzval Počivalšek.

Posamezni slovenski mediji so se obregnili ob slike zaščitnih mask podjetja Korez, ki so slovenske kakovosti. Blesteli so zopet v progresivnem krilu slovenske medijske krajine. Progresivci vedno govorijo, da je edina rešitev za uspešno gospodarstvo spodbujanje domače proizvodnje. Sloveniji je v kratkem času uspelo, da so podjetja proizvedla 700 tisoč zaščitnih mask. Ne glede na to, kako kdo presoja videz mask, saj je le-to subjektivno, pa nikakor ne gre spregledati objektivnega dejstva, da so učinkovite in v tem trenutku krvavo potrebne.

Progresivci zagovarjajo domačo proizvodnjo, sedaj pa izlivajo žolč nad poslom, ki ga je uspešno izvedlo slovensko podjetje
Progresivci so se še enkrat izkazali s svojo dvoličnostjo, saj bi od njih pričakovali, da bodo spodbujali Vlado RS, da v težkih časih čimveč posluje s slovenskimi podjetji. S tem se ohranjajo delovna mesta, s prispevki se krepi zdravstvena in pokojninska blagajna ter sredstva v državnem proračunu. Ohranjanje delovnih mest daje varnost zaposlenim, ki s svojimi prihodki sprožajo nove procese potrošnje. Potrošnja naroda je vedno bila med odločilnimi dejavniki preživetja posamezne nacionalne ekonomije. Vendar si očitno progresivci in medijski kartel tega ne želijo. Želijo si izredne razmere in kaos v slovenski javnosti. S takšnimi razmerami pa želijo naščuvati slovensko javnost proti trenutni vladi.

Medijski kartel zliva gnojnico nad uspešno zaključenim poslom slovenskega podjetja Korez
Novega trenutka za napade na trenutno vlado niso zamudili v medijskem kartelu. Haklov Večer je objavil naslovnico “Neposrečene” maske iz papirja razburjajo. Razlog? Dvom o ustreznosti” novinarke Žane Vrtačnik, v Odlazkovem Svet24 “Nekatere občine prejele zaščitne maske iz papirnate brisače in dveh gumic?! Minister Počivalšek pravi, da so prestale “strokovno preverjanje”. Ena izmed najpomembnejših članic medijskega kartela POP TV je svoje mnenje izrazila z naslovom “Država je za maske iz serviet plačala 860 tisočakov ali od 76 do 80 centov za masko” novinarke Alenke Marolt na spletni strani 24ur.

Medijski kartel je našel novo kost za napadanje slovenske vlade. Tokrat je težava vizualni izgled slovenskih zaščitnih mask. (Foto: posnetek zaslona/ Had, 24ur, Svet24, Večer)

Ob tem pa novinarji, ki po naročilu svojih šefov dajejo pompozne naslove, namerno pozabljajo, da se je trenutna vlada soočila s težavno nalogo, ko je ob prevzemu oblasti dobila prazna skladišča nujne medicinske opreme. Medijski kartel o tem ni opozarjal popolnoma nič v februarju in marcu.

Dejan Židan s svojimi Socialnimi demokrati izvaja umazane napade na aktualno vlado. Vendar pozablja na vse afere in posle z državnimi podjetji, s katerimi so se okoristili člani njegove stranke. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Marjan Šarec in Damir Črnčec se obnašata kot največja eksperta za reševanje koronakrize
Bivši vladni predstavniki sedaj skupaj s člani medijskega kartela izvajajo dan za dnem medijske umore trenutne vlade. Po eni strani jim radikalni del grozi s protesti in zrušitvijo vlade, medtem ko se preostali gredo vrhunske strokovnjake za poznavanje zdravstvene opreme. Bivši predsednik vlade Marjan Šarec in njegov šef v senci Damir Črnčec preko socialnih omrežjih delita pametne nasveta enega za drugim, kako bi morala reagirati trenutna vlada. Ko sta bila sama na oblasti, pa od njiju ni bilo efekta, da bi zaščitila narod pred koronakrizo.

Pametovanje Marjana Šarca in Damira Črnčeca na socialnih omrežjih. (Foto: Posnetek zaslona/Twitter)

Vendar slovenska javnost ni pozabila resnice, ki jo želijo bivši oblastniki prikriti. Ogrozili so varnost in zdravje slovenskih državljanov, ko so bila slovenska skladišča z nujno opremo prazna. Zaskrbljujoče novice iz neposrednih sosednjih severnih italijanskih dežel niso sprožile nobenih ukrepov Šarčeve vlade. Okuženega zdravnika, ki jih je obvestil o svojem smučanju v Italiji, so spustili brez predhodne samoizolacije na opravljanje njegove zdravniške dejavnosti.

Nina Pirnat, bivša direktorica NIJZ, ki je s svojimi izjavami javno zavračala, da v Sloveniji imamo epidemijo koronavirusa. (Foto: STA)

Posledica takšne odločitve je bila grozljiva epidemija med starejšimi v Metliki v njihovem domu za upokojence. Marjan Šarec se je obnašal popolnoma nedržavotvorno, saj ni hotel sklicati Sveta za nacionalno varnost. Njegov šef v senci Damir Črnčec pa je premišljeval le o tem, s kakšnim novim žaljivim manevrom bo slovensko javnost hujskal proti strankam SDS, Nsi, SMC in Desus.

Dom starejših Metlika. (Foto: posnetek zaslona/Dom starejših Metlika)

Uspeh slovenske vlade v borbi zajezitve koronavirusa prepoznala tudi znamenita britanska univerza Oxford
Slovenski uspeh pri borbi za zajezitev širjenja bolezni covid-19 so opazili v tujini. Ena najbolj priznanih svetovnih univerz na svetu, britanski Oxford je Sloveniji namenila vse možne točke za uspešni spopad s korona krizo. Strah medijskega kartela in trenutne opozicije je strah pred uspešnostjo Janševe vlade, kot se je izrazil novinar RTV Slovenije Jože Možina.

Enakovredni koalicijski partnerji od leve proti desni. Predsednik SMC Zdravko Počivalšek, predsednik Nsi Matej Tonin, predsednik SDS Janez Janša in predsednica Desusa Aleksandra Pivec. (Foto: STA)

Aktualna vlada je na dobri poti, da bo izšla iz zdravstvene krize kot zmagovalka. A vlado RS čaka težka naloga, da bo slovensko gospodarstvo splezalo na zeleno vejo. To bo tudi veliko večji izziv, saj bosta opozicija in slovenski medijski kartel iskala šibke točke za rušitev legitimne tretje Janševe vlade.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...