[Ekskluzivno] Smo priča novi kriminalki, podobni uboju znanega igralca Tiča? V Štepanjskem naselju prišlo do krvavega spopada homoseksualcev, starejši 23-letnik v kritičnem stanju

Datum:

Policija je bila včeraj okoli pol osme ure zvečer obveščena o poskusu uboja v Štepanjskem naselju, kjer je po podatkih Policijske uprave Ljubljana 18-letni moški zabodel 23-letnika. Po naših zanesljivih informacijah je šlo za spor med istospolnima partnerjema, ki naj bi pred spopadom imela spolni odnos.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili v četrtek okoli 19.30 obveščeni o dogodku v Štepanjskem naselju, v katerem je bila poškodovana ena oseba. Javnost so obvestili, da  ogled kraja kaznivega dejanja  in zbiranje obvestil še poteka, več informacij tako niso posredovali, razen te, da so eni osebi na kraju odvzeli prostost.

Toda pozor. Po naših informacijah je na Litijski cesti, pri piceriji Oliva, šlo za spor med istospolnima partnerjema, ki naj bi pred spopadom imela tudi spolni odnos. Prav tako smo izvedeli, da ni šlo za nedolžno zadevo, temveč za izjemno nasilno dejanje, po katerem so prostost odvzeli 18-letniku, ki je v predel vratu zabodel 23-letnika. Poškodovani ima zlomljeno čeljust, polomljene ličnice in vbodne rane v predelu hrbta ter je v življenjski nevarnosti. Primer policisti obravnavajo kot poskus uboja.

Ali so bile med vpletenima moškima posredi tudi prepovedane droge, še preiskujemo. Prav tako od policije čakamo na druga pojasnila ter okoliščine tega primera.

Med homoseksualnimi pari znani primeri, ko se en partner brutalno znese nad drugim
Na videz je zgodba iz Štepanjskega naselja podobna uboju znanega slovenskega igralca Gašperja Tiča pred več kot letom dni na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Spomnimo, da je Stefan Cakić, na deset let obsojen Tičev morilec, tisto usodno noč popival in užival kokain. Ko je s prijatelji prišel v drug lokal, je tam zagledal Gašperja Tiča s prijatelji. Z njim se je zapletel v pogovor, saj sta se poznala že od prej. Odhoda iz lokala se ne spominja, glede poznejših dogodkov pa ima v glavi samo določene slike. Da je šlo za verjetnost spolne zlorabe, smo na Nova24TV poročali že takoj ob razkritju smrti znanega igralca Tiča. Kot je dejal Cakić, se je v stanovanju zbudil z občutki spolnega nadlegovanja in spolne zlorabe. Občutil je bolečino in pa to, da mu je bilo odvzeto dostojanstvo, nato pa je sledil tragičen dogodek.

Foto: Mediaspeed

Od virov smo sicer izvedeli, da so v preteklosti že beležili primere, ko se je po spolnem občevanju en partner brutalno fizično znesel nad drugim. Znan je primer izpred let, ko so na eni izmed ljubljanskih ulic sredi zimske noči, pri temperaturi globoko pod ničlo, policisti našli na smrt pretepenega fanta, ki so ga zdravniki komajda rešili, za storilca pa se je izkazalo, da je bil prikrit gej, ki je bil v fazi samozanikanja in je navzven izražal pretirano homofobijo.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

Grims: Nobenega migracijskega pakta ne potrebujemo, potrebujemo drastično spremembo v Bruslju

Evropski parlament je v tem tednu sprejel migracijski pakt,...

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...