Na Hrvaškem žrtve komunističnega nasilja našli tudi v Biokovu ter jih izkopali devet, še okoli 70 jih iščejo! Trupla so partizani nametali eno prek drugega!

Datum:

V gorovju Biokovo se nahaja le ena izmed grobnic, v katere so komunisti skrili svoje žrtve in zločin. Tako so pred leti v Jankovem Docu odkrili posmrtne ostanke devetih žrtev, ki so pripadale domobranskim silam, še vedno pa niso našli posmrtnih ostankov preostalih od skupno 80 žrtev, ki so jih postrelili pripadniki zloglasnega 8. partizanskega korpusa.

Devet žrtev, ki imajo rane na lobanjah in prsnih koših, so našli v gorovju Biokovo, po ugotovitvah preiskovalnega sodnika Stanka Grbavca pa gre za pripadnike domobranskih sil in so jih s streli pokončali pripadniki zloglasnega 8. partizanskega korpusa, ki je bil takrat nameščen v Makarski. Izkope posmrtnih ostankov je opravil splitski patolog dr. Antonio Alujević, ki je z delom pričel v navzočnosti policije in omenjenega preiskovalnega sodnika. “Trupla so bila nametana eno prek drugega, vidne so strelne rane na lobanjah in prsnih koših. Nedvomno gre za eksekucijo,” je pojasnil Alujević.

Preostalih od skupno 80 žrtev tega pokola še danes niso našli!
Komunistički zločini še pišejo, da so 16. junija 2009 v omenjeni grobnici našli le devet izmed 80 žrtev, ki so jih komunisti najprej 15 dni zadrževali in mučili v lokalni šoli, nato pa usmrtili. Z namenom identifikacije so živečim članom družin pogrešanih odvzeli vzorce DNK in jih primerjali z DNK žrtev. Pokop posmrtnih ostankov žrtev je bil izveden 12. junija 2010 na mestnem pokopališču Sveti križ, mašo zadušnico pa je vodil generalni vikar Splitsko-makarske nadškofije msgr. dr. Ivan Čubelić.

Foto: Komunistični zločini

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...