Elon Musk: “Prebujenstvo” je umski virus in ena največjih groženj sodobni civilizaciji

Datum:

Ekscentrični milijarder in izvršni direktor Tesle in SpaceX Elon Musk, ki je po ocenah raznih analitikov najbogatejši človek na Zemlji, je pred kratkim privolil v več kot uro in pol dolg intervju s člani satiričnega novičarskega portala Babylon Bee. Omenjeni spletni portal sicer objavlja satirične “novice” z desnega zornega kota, v katerem redno brijejo norce iz levice, liberalcev in progresivcev v ZDA.

                   

V presenetljivo dolgem intervjuju so člani satiričnega novičarskega portala Babylon Bee milijarderja Elona Muska spraševali o raznih stvareh. Dotaknili so se vprašanja komedije, Musk je spregovoril o sporu s kvaziindijansko senatorko Elizabeth Warren glede (ne)plačevanja davkov, obnovljivih virih energije, svoji življenjski poti, ki ga je pripeljala do ustanovitve Tesle in SpaceX, državni regulaciji in vzniku digitalne umetne inteligence.

Musk je v intervjuju pojasnil, kako se je začel spor z Warrenovo. Zmotilo ga je, da ga je označila za zastojnkarja, zato ji je v odziv vrnil: “Spominjate me na prijateljevo razjarjeno mamo, ko sem bil majhen in je kar naenkrat začela kričati na vse brez kakršneg akoli razloga,” in dodal “Prosim, ne kliči nadrejenega zaradi mene, senatorica Karen.”

“Karen” je sicer slengovski izraz, ki označuje nadležne bele ženske, ki s vtikajo povsod, kjer jim ni mesto. Izraz je še toliko bolj smešen v povezavi z Warrenovo, ki je dolga leta trdila, da je indijanske krvi, ko pa je bila opravljena DNK analiza, pa so se jo celo indijanska plemena odrekla.

Warrenova, ki parazitira na državnem sesku, ga obtožuje zastonjkarstva
Musk je opozoril, da so bile obtožbe Warrenove o njegovem zastonjkarstvu in neplačevanju davkov kategorično neresnične, saj mora plačati več davkov kot kdor koli drug v zgodovini, medtem ko Warrenova kot senatorka parazitira na državnem proračunu. Milijarder je v intervjuju spregovoril tudi o levičarjih, ki so skozi leta ubili komedijo ter “woke” kult prebujencev označil za “umski virus”, za katerega bi lahko z gotovostjo trdili, da predstavlja “eno največjih groženj sodobni civilizaciji.” “Prebujenci želijo prepovedati komedijo,” je povedal Musk, ki se sprašuje, “ali si res želimo družbo brez smisla za humor, ki jo preveva obsojanje in sovraštvo.” Po Muskovem mnenju je prebujenstvo v svoji srčiki izključujoče, sovražno in povzročitelj razprtij. Je izgovor zlobnih ljudi za izživljanje in okrutnost v imenu lažnih vrlin.

Musk ravno tako vztraja, da problem, s katerim se sooča človeštvo, ni preveč prebivalstva, ampak zmanjševanje stopnje rodnosti, ki posledično vodi do stagnacije, na kratek rok pa do pomanjkanje delovne sile, kar države rešujejo z uvozom poceni delovne sile iz tujine. To posledično v najboljšem primeru prinaša samo manjšo kohezivnost prebivalstva, v najhujšem pa dobimo klasično problematiko, ki jo s seboj privleče migrantska kriza: kriminal, paralelne družbe, parazitiranje na državnem sesku in znižanje stopnje varnosti v državi.

Musk igral na vse ali nič
Na neki točki v intervjuju je Musk povedal, da je v Severno Ameriko prišel s 17 leti. Zrasel je v JAR, a je imel po mami kanadsko državljanstvo. Sprva je bilo mišljeno, da bi bil pri maminem bratu, torej stricu, ki je živel v Kanadi, a ker je komunikacija potekala po pismih in ne telefonih, je ob prihodu v Kanado izvedel, da je stric v Minnesoti. Pol leta je delal razna fizična dela, nato pa se vpisal na koledž v Kanadi, kasneje pa na Univerzo v Pensilvaniji. Imel je srečo, da je prejemal štipendije in se je do konca študija dokopal z relativno malo dolga.

Takoj v 90. letih je poskusil vstopiti v svet interneta, a brez uspeha. Zato je sam ustanovil podjetje, ki ga je nato kasneje uspešno prodal za nekaj milijonov, ustanovil novo podjetje, iz katerega je kasneje po združitvi nastal PayPal, in ponovno zaslužil s prodajo, tokrat okoli 180 milijonov dolarjev. Denar je ponovno vložil v Teslo. Musk je priznal, da se je podjetje večkrat znašlo na robu bankrota, a je vztrajal do konca in investitorji so to na koncu tudi nagradili. Čeprav sam meni, da so delnice podjetja precenjene, investitorji ne odnehajo, on pa posledično kot lastnik 20 odstotkov delnic Tesle velja za najbogatejšega človeka na Zemlji. Musk je tudi pojasnil, kaj je razlog, da leta 2018 ni plačal nobenih davkov. Leto prej je enostavno plačal preveč davkov.

Na vprašanje, zakaj intervju z Babylon Bee, ki je konec koncev satirična spletna stran in ne kakšna resna televizija, kot je npr CNN, je Musk odvrnil, da ga zgodbe, objavljene na Babylon Bee, zabavajo, kakor ga je pred leti The Onion, preden so ga levičarji spremenili v propagandni stroj wokizma, po drugi strani pa se mu zdi, da ni dovolj pokvarjen, da bi lahko nastopil na CNN.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...