[Video] Voditeljica RTV Slovenija najela milijon evrov posojila, medtem pa ji sodišče blokira premoženje!

Datum:

Televizijska voditeljica na javni RTV Katarina Kresal, za sabo ima že precej neuspešno politično kariero v vlogi predsednice propadle stranke LDS, prek katere je prišla tudi v vlado Boruta Pahorja za ministrico za notranje zadeve, se je poleti zakreditirala za nov milijon evrov, je razvidno iz zemljiške knjige.

Kresalova je danes največja, 46,5-odstotna lastnica Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki in čeprav tako za njeno kot za premoženje Senice vsaj do 11. novembra velja začasno zavarovanje zahtevka za odvzem protipravne premoženjske koristi v višini več kot pol milijona evrov zaradi odprtih sodnih postopkov, je pisarna pri avstrijski Raiffeisen banki dobila milijon evrov posojila. Dejansko gre za dodaten milijon, saj je odvetniška pisarna aprila lani pri isti banki najela vrtoglavih 3 milijone evrov posojila, o čemer pričajo dokumenti, ki jih objavljamo v galeriji.

Kresalovo financiramo tudi davkoplačevalci, saj ji javni zavod RTV Slovenija že drugo leto plačuje za vodenje pogovorne oddaje, za katero so samo lani po javno dostopnih podatkih namenili več kot 142 tisoč evrov.

Novo sezono je Kresalova začela z razpravo o ženskah, ki plešejo ob drogu za posel ali zabavo. V dneh, ko je v zraku spreminjanje pogojev za pridobitev kredita, zato od Kresalove pričakujemo, da bo katero od prihodnjih oddaj posvetila tudi veščini pridobivanja posojil.

Poleti, ko je odvetniška pisarna, katere največja lastnica je Katarina Kresal, najemala dodatni milijon pri avstrijski banki, je sicer prijatelju tandema Kresal-Senica, razvpitemu poslovnežu Andreju Vizjaku, propadel načrt za naskok med nadzornike državnega Telekoma Slovenije.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanje Svoboda za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...