Evroposlanka Romana Tomc pozdravila poenotena evropska pravila glede označevanja regij z barvami semaforja, želi pa si še enotnosti glede karantene in testiranj

Datum:

“To, da bodo v Evropski uniji končno veljala enotna pravila glede označevanja posameznih regij z merili in barvami semaforja, seveda pozdravljam. Želim pa si, da bi enotna pravila veljala tudi pri izvajanju karantene in opravljanju testov,” je danes ob plenarnem zasedanju evroposlancev dejala slovenska evroposlanka Romana Tomc. 

                   

Evroposlanci so se danes na plenarnem zasedanju posvetili razpravi o zaključkih evropskega sveta 15. in 16. oktobra. Ob tej priložnosti je spregovorila tudi slovenska evroposlanka in članica Evropske ljudske stranke Romana Tomc, ki se je v svojem nagovoru dotaknila priporočil EU nanašajočih se na ukrepe enotnega trga v času epidemije novega koronavirusa: “To, da bodo v Evropski uniji končno veljala enotna pravila glede označevanja posameznih regij z merili in barvami semaforja, seveda pozdravljam. Želim pa si, da bi enotna pravila veljala tudi pri izvajanju karantene in opravljanju testov,” poroča eppgroup.

Zakaj Avstrija zahteva 10 dnevno karanteno, medtem ko v Sloveniji velja 7 dnevno pravilo? V izogib zmede in ekonomske škode naši državljani upravičeno zahtevajo jasna pravila povsod po EU. Zapora mej mora biti zadnji ukrep, prej moramo izčrpati vsa ostala sredstva.” Tomčeva pa se je dotaknila tudi nedavnih dogodkov povezanih z izstopom Velike Britanije iz Evropske unije: “Občudujem glavnega pogajalca Evropske unije za brexit, Michela Barnierja, ki vedno modro in potrpežljivo poroča o pogajanjih. Ima mandat vseh evropskih institucij in verjamem, da bo interese Evropske Unije zastopal po svojih najboljših zmožnostih. Brexit je dejstvo, vprašanje je samo še, ali si Britanci želijo oditi s sporazumom ali ne. Kljub dogodkom v Veliki Britaniji še vedno obstaja upanje, da bo Združeno kraljestvo odšlo sporazumno. Ni pa to več odvisno od nas.” 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...