Evropski poslanec Buxadé nad levičarske hinavce, ki obsojajo Poljsko, ne želijo pa obsoditi pokola nedolžnih kristjanov v Nigeriji

Datum:

“Več kot 50 ljudi je bilo ubitih, od teh mnogo otrok, katoliški duhovnik, ki je maševal, pa je bil ugrabljen in je sedaj podvržen Bog ve kakšnemu mučenju. Prejšnji mesec so muslimanski študenti iz iste države pretepli, kamenjali in pri živem telesu zažgali mlado katoliško dekle, zgolj zaradi tega, ker je dejala, da ljubi Jezusa. Ta parlament pa napadov namenoma ne obsodi,” je evropski poslanec Jorge Buxadé obsodil poslanske kolege v Evropskem parlamentu. Govoril je seveda o nedavnem pokolu v Nigeriji, v katerem so islamski skrajneži napadli cerkev polno vernikov. Medtem ko se svetovna javnost zgraža, pa so levičarji ostali gluhi, slepi, predvsem pa nemi.  

Globalna levica je vedno pripravljena na aktivistične akcije, a le takrat, ko so žrtve (resnične ali namišljene) izbrane družbene podskupine. Španski poslanec Buxadé, ki izhaja iz vrst stranke VOX, je v nadaljevanju svojega nagovora izpostavil prav to hinavščino izvoljenih predstavnikov. “Ta teden ste ponovno vrnili debato o ‘zlobni’ Poljski, ki ne želi imeti semaforjev s krilci, prav tako smo spet govorili o pro-life gibanju v ZDA v zvezi z odločitvijo sodišča o splavu, ki pa sploh še ni bila izrečena. Medtem pa je, tukaj v Evropi, vedno več območij, na katerih države nimajo več pristojnosti,” je bil jasen Španec. Omenjena izguba pristojnosti nad suverenim območjem države je po Špančevem mnenju posledica neodgovorne emigracijske politike socialističnih vlad.

Nigerija se  že dolga leta sooča s terorističnimi napadi skrajnih islamistov, a kot poročajo svetovni mediji, so ti napadi veliko pogostejši na severovzhodu države, kjer domuje zloglasna teroristična organizacija Boko Haram, ki je podobnega ustroja kot nekdanja ISIS, z uničeno teroristično organizacijo pa si deli tudi visoke aspiracije, to je ponovno ustanovitev islamske države. Svetovna javnost je nanje postala pozorna leta 2014, ko so pripadniki Boko Haram ugrabili 276 katoliških deklet. Številna deklet so se rešila iz suženjstva, približno 100 jih je še vedno pogrešanih. Številne so umrle.

Preganjanje kristjanov je tudi sicer v globalnem porastu. Mednarodne organizacije iz leta v leto beležijo povečanje število oseb, ki so umrle zgolj zaradi svoje krščanske veroizpovedi. Kot poroča Christianity today, se je samo od lanskega leta število umorjenih povečalo za vrtoglavih 1000, 4 od 5 mučenikov, kot jih označujejo, prihaja prav iz Nigerije. Največji porast nasilja pa beležijo v Afganistanu, kjer so se po padcu zahodno usmerjene vlade in umiku ameriških oboroženih sil na oblast vrnili Talibani. Tudi o tem je bilo govora v Evropskem parlamentu. Dejstvo, da se s preganjanjem trenutno sooča kar 360 milijonov kristjanov, kar predstavlja 20-milijonsko povečanje v zadnjih dvajsetih letih, je v svojem nagovoru izpostavil poljski predstavnik Kosma Złotowski iz stranke PiS.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....