Facebook cenzuriral bizarno fotografijo Macrona z vulgarno gestikulirajočima črncema!

Datum:

Vse bolj avtoritarno družbeno omrežje Facebook je tokrat cenzuriralo zloglasno fotografijo nepriljubljenega francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki pozira z razgaljenima črncema, ki na fotografiji vulgarno gestikulirata z rokami.

Pred več kot mesecem so sramotno fotografijo prek družbenih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, delile množice, zdaj pa jo je očitno Facebook cenzuriral, saj naj bi bila v nasprotju s pravili družbenega omrežja o goloti in spolnih dejanjih. Voice of Europe poroča, da je bila fotografija predelana v številne meme oziroma sarkastične slike, o enem izmed črncev na sliki pa je bilo kasneje razkrito, da je preprodajalec kokaina. Fotografija je bila sicer posneta ob Macronovem obisku otoka St. Martin, takšno obnašanje pa je takrat ostro obsodila predstavnica opozicije Marine Le Pen, poleg nje so se zgražali tudi številni francoski državljani. Pojavila pa so se že šaljiva ugibanja, da je Macron pred nezadovoljnimi volivci pobegnil na St. Martin, kjer pa si je namesto ostarele žene Brigitte omislil kar mlade črnce?

Ta teden je v Franciji zavrelo zaradi poviševanja cen bencina, Macronov balkon pa so zasuli kar z gnojem!
Vsaka stvar pa ima očitno svoje meje – tudi previsoke cene bencina, kar je bila očitno kaplja čez rob za francoske davkoplačevalce, ki so se končno odločili upreti. Francozi so se namreč odločili, da rečejo stalnim podražitvam ne in tako v Franciji že več dni potekajo protesti, na ulicah je bilo videti na tisoče državljanov. Na družbenem omrežju Facebook pa je celo zaokrožil posnetek, kako so predsedniku Macronu na balkon stresli vedro gnoja. Macron se je odzval s pošiljanjem policije na ulice, ki pretepa nosilce francoske zastave, meri na protestnike z vodnimi topovi in jih obmetava z izdatnimi količinami solzivca. Vse to zaradi protestnikov, ki jim je prekipelo ob ponovni napovedi dviga davkov in dodatnih trošarin na gorivo. Cene goriva v Franciji namreč tudi po minimalni pocenitvi ostajajo na zgodovinsko visoki ravni. Cena za liter dizla se vrti okoli 1,48 evra. V zadnjem letu je zrasla za kar 23 odstotkov. Macron pa je napovedal tudi dvig nekaterih davkov. Vse to je bilo več kot dovolj, da so se ljudje odločili, da usodo vzamejo v svoje roke, in se podali na ulice na množične proteste.

https://www.youtube.com/watch?v=MUXQ1piYUQE

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...